Trnka sa odvolal proti disciplinárnemu verdiktu

Bývalý generálny prokurátor to nevzdáva - v kauze Glance House sa snaží zvrátiť verdikt disciplinárnej komisie, ktorá ho pred mesiacom zbavila funkcie prokurátora.

02.01.2014 20:11
Generálny prokurátor Dobroslav Trnka Foto: ,
Dobroslav Trnka.
debata (3)

Televízia TA3 zistila, že Trnka už podal odvolanie voči tomuto rozhodnutiu. Kauza sa tak teraz presúva na súd. Televízia pripomenula, že keď Trnka v októbri 2012 umožnil prevod bytovky v Bernolákove na firmu v konkurze, ešte netušil, akú búrku to vyvolá.

Ako dodala televízia, všetko išlo poza chrbát špeciálnej prokuratúry, ktorá bytovku zablokovala. Trnku riešila disciplinárna komisia, ktorá mu udelila exemplárny trest – zbavila ho výkonu funkcie prokurátora. Trnka sa ale proti tomuto verdiktu mohol na krajskej prokuratúre odvolať a túto možnosť v uplynulých dňoch aj využil. „Disciplinárna komisia vypracovala rozhodnutie, ktoré už bolo expedované. Ešte pred zaslaním rozhodnutia bolo podané odvolanie,“ citovala televízia zo stanoviska hovorcu Krajskej prokuratúry v Bratislave Vladimíra Javorského.

Trnka tak nepočkal ani na to, kým mu rozhodnutie disciplinárky doručia oficiálne. Televízii sa vo štvrtok nepodarilo s Trnkom spojiť, ale pripomenula, že ten od začiatku akékoľvek pochybenie odmieta. „Nič také som nevykonal. Celé toto konanie beriem ako taký hon na líšku,“ uverejnila televízia staršie Trnkovo vyjadrenie.

O tom, či Trnka ako prokurátor definitívne skončí, bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave. Televízia poznamenala, že ešte nie je jasné, kedy sa súd začne prípadom zaoberať, konanie by mohlo trvať aj niekoľko mesiacov. Trnka naďalej pracuje ako prokurátor – funkcie ho mohol okamžite zbaviť jeho šéf, umožňuje mu to zákon. Jaromír Čižnár si ale rovnako chce počkať na rozhodnutie súdu. „Pán doktor Dobroslav T. nevykonáva riadiacu činnosť a preto nie je dôvod na pozastavenie funkcie prokurátora. Najspravodlivejšie rozhodnutie bude vyčkať až do rozhodnutia odvolacieho súdu,“ uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #odvolanie #Glance House #Dobroslav Trnka