Borec vyzýva preveriť konkurz na súde v Bardejove

Minister spravodlivosti Tomáš Borec vyzýva Súdnu radu SR, aby v súlade so svojimi kompetenciami osobitne preverila všetky okolnosti konkurzu na Okresnom súde v Bardejove.

20.01.2014 21:07
Tomáš Borec Foto: ,
Tomáš Borec.
debata (2)

Uvádza sa to v stanovisku ministra spravodlivosti, ktoré médiám poslala hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Alexandra Donevová. „V prípade, ak Súdna rada SR bude mať pochybnosti o tom, či výberové konanie prebehlo v súlade so zákonom, minister Borec odporúča, aby prezidentovi nebol podaný návrh na vymenovanie za sudcu,“ citovala ďalej hovorkyňa rezortu spravodlivosti zo stanoviska Tomáša Boreca.

Dodala, že „pri plnom rešpektovaní zásady, že nikto nemôže byť zvýhodňovaný či diskriminovaný pri výberovom konaní na základe príbuzenského vzťahu, bude minister Borec v tejto veci požadovať vysvetlenie aj od predsedu Okresného súdu Bardejov“.

Denník Sme v nedeľu upozornil, že „rodine Krochtovcov sa na Okresnom súde v Bardejove darí. Karol Krochta súd vedie a jeho sestra Katarína tam zrejme nastúpi ako sudkyňa. Pred vyše týždňom vyhrala výberové konanie“.

Ďalej sa uvádza, že „Krochtová pracovala ako policajná vyšetrovateľka, od roku 2005 je poradkyňou ústavného sudcu. O tom, či sa stane sudkyňou, ešte rozhodne Súdna rada SR. Tá prerokuje, či ju navrhne na vymenovanie prezidentovi. Pri rozhodovaní môže zohľadniť pripomienky k výberovému konaniu“. Podľa zdroja denníka „Krochtová má na Ústavnom súde povesť schopnej právničky, ktorá má predpoklady stať sa sudkyňou“.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bardejov #Súdna rada #konkurz #Tomáš Borec