Súd: Krv zabitého kickboxera 'Dokyho' bola na teniskách obžalovaného

Na Okresnom súde Košice okolie pokračovalo v stredu pojednávanie vo veci zabitia známeho kickboxera Ladislava Tótha. Podľa analýz DNA patrila krv, ktorej stopy sa našli na botaskách hlavného obžalovaného Jána Č., nebohému Tóthovi. Potvrdila to expertka z Kriminalistického a expertízneho ústavu.

22.01.2014 17:39
debata (6)

Viacnásobný majster Slovenska v kickboxe, prezývaný Doky, zomrel po tom, ako ho 8. apríla 2012 surovo dobili počas diskotéky v obci Zádiel v okrese Košice okolie. Zranenia utrpel aj jeho brat Štefan. V prípade sú zo zabitia formou spolupáchateľstva obžalovaní okrem Jána Č. (1982) aj Elemír B.(1989) a Patrik F. (1984). Ďalší mladík Martin F. (1991) je obžalovaný z ublíženia na zdraví.

Súdny znalec z odboru psychológia v stredu hovoril o osobnosti obžalovaného Jána Č., ktorý na diskotéke v Zádiele robil vyhadzovača. Podľa neho ide o „akcentovanú osobnosť“ s prevahou psychopatických a asociálnych čŕt, emočný profil vykazuje absenciu vyšších citov a empatických schopností. U obžalovaného ďalej konštatoval prevládajúcu tendenciu egoistického uspokojovania vlastných potrieb a odstraňovania prekážok pri ich dosahovaní.

Obžaloba dáva obvineným za vinu, že v zádielskom Kultúrnom dome aj pred ním zaútočili na bratov Tóthovcov, pričom Ladislava bili päsťami a kopali na zemi do celého tela. Pokračovaniu útoku Jána Č. podľa obžaloby zabránili svedkovia, pričom „Doky“ utiekol cez okno miestnosti Klubu dôchodcov.

V dôsledku útokov Ladislav Tóth utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým podľahol. Mŕtveho ho našli až 10. apríla 2012 v priekope pri obci Dvorníky.

Trojici hlavných obžalovaných hrozí v prípade uznania viny trest odňatia slobody na sedem až desať rokov, Martinovi F. na šesť mesiacov až dva roky.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #bitka #kickbox