Alexandrovi S. potvrdili trest za streľbu v Bratislave

Alexander S. musí zaplatiť štátu 3 500 eur za výtržníctvo z marca 2011. Vtedy strieľal pred bratislavským hotelom Kempinski na mercedes podnikateľa Ľubomíra S., ktorý mal spory s Alexandrovým otcom.

23.01.2014 10:45
peniaze, súd, kladivko, spravodlivosť, korupcia Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Ak peňažný trest Alexander nezaplatí, pôjde na pol roka do väzenia, okrem toho mu prepadne použitá pištoľ. Na verejnom zasadnutí Krajský súd v Bratislave zamietol odvolanie Alexandra S. voči rozsudku zo 6. septembra minulého roku. „Skutkové zistenia považuje odvolací súd za správne a zodpovedajúce dôkazom,“ povedal predseda senátu po vyhlásení rozhodnutia. Alexander S. si rozhodnutie nevypočul.

Alexander S. momentálne sedí vo väzbe aj so svojím otcom Sergejom, vlani v apríli ich zadržali policajti a následne obvinili z podplácania. Obžalobu na otca a syna však 10. januára Špecializovaný trestný súd odmietol a vrátil ju prokurátorovi.

Podľa obžaloby 14. marca 2011 strieľal Alexander pred bratislavským hotelom Kempinski na auto podnikateľa Ľubomíra S. Otec obžalovaného Sergej S. bol v minulosti obvinený z podvodu, keď údajne bezodplatne získal podiel v spoločnosti AB Kozmetika falošným podpisom podnikateľa Ľubomíra S.

Sergej S. figuroval ako poškodený aj v prípade vydierania svojím bývalým obchodným partnerom Ľubomírom S., ktorého v septembri 2013 trestným rozkazom odsúdil Okresný súd Bratislava I na dvojročné väzenie s podmienečným odkladom na štyri roky. Ten však podal voči trestnému rozkazu odpor a preto kauza pokračuje hlavným pojednávaním. Podľa obžaloby v tomto prípade sa Ľubomír S. vyhrážal Sergejovi S. v štvorstrano­vom liste.

V liste Sergejovi S. okrem iného píše, že v jeho kanceláriách mal umiestnené kamery a odpočúvacie zariadenie: „Do posledných dní som mal v tvojej kancelárii a samozrejme aj vo všetkých ostatných kanceláriách kamery s mikrofónmi a mimo toho v tvojej ešte jednu plošticu, ktorá nereaguje na to rušenie, aj to rušenie je už dva roky nefunkčné, pretože som tam posunul frekvencie a ruší to niečo úplne iné a nie hlas, takže aj zvonka je všetko počuť, keď treba, ale netreba, lebo všetko mám nahraté. Viem všetko, čo si o mne kedy povedal, s kým a komu, viem všetko, čo riešiš, čo sa chystáš urobiť, všetky stratégie, podvody“.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Sergej S. #Alexander S. #Krajský súd v Bratislave #peňažný trest