Šťastný výherca súťaže Pravdy nechá auto dcéram

Šťastným majiteľom novej Kie Ceed v predplatiteľskej súťaži Pravdy sa stal Ján Jurčo z Prešova. V prvom okamihu mu zišlo na um, že musí niečo zaplatiť. "Keď prišla od Pravdy zvláštna obálka, najprv mi napadlo, že som zabudol zaplatiť predplatné. A keď som ju otvoril a čítal o výhre, ešte dobre, že som sedel," opísal 85-ročný pán Ján okamih, keď sa dozvedel o výhre.

14.02.2014 13:30
výherca predplatiteľskej súťaže, Pravda, Ján... Foto: ,
Ján Jurčo z Prešova si vo štvrtok prišiel do Bratislavy po hlavnú výhru v predplatiteľskej súťaži Pravdy. Automobil Kia Ceed SW mu odovzdala šéfredaktorka denníka Pravda Nora Slišková (na fotografii v strede). Vpravo stojí výhercova dcéra Katarína.
debata (1)

Priznal, že zabudol, že jeden z predplatiteľov môže vyhrať auto. Ani vo sne mu nenapadlo, že by to bol práve on. Ani jeho manželka Ľudmila najprv nechcela veriť, že vyhrali auto. „Keď mi manžel zavolal na mobil, akurát som bola v trolejbuse. Myslela som si, že žartuje,“ hovorí so smiechom Ľudmila.

Radosť bola o to väčšia, že doteraz nikdy nič hodnotné nevyhrali. „Toto ma naozaj prekvapilo a nečakal som to,“ povedal výherca. Denník Pravda odoberá a číta už desaťročia a netušil, že sa mu jeho vernosť nakoniec oplatí aj takto.

„Musím povedať, že mne aj mojej rodine Pravda najviac vyhovuje. Nájdeme tam odpovede na viacero otázok, ktoré nás obklopujú. Najmä pokiaľ ide o politiku, s manželkou to sledujeme, dcéry si zase nájdu vo vašich novinách iné veci, ktoré ich zaujímajú. Ešte aj vnuk číta prílohu Čertík pre deti,“ pochvaľuje si pán Jurčo. Zaujímajú ho aj krížovky, či rôzne vzdelávacie témy. "Pozitívne hodnotím aj to, že sa vo vašich novinách dá dobre zorientovať a nájsť to, čo ma zaujíma. Preto odoberám Pravdu dlhé roky.

Ján Jurčo bol stíhacím pilotom, čo mu... Foto: Pravda, Boris Macko
výherca predplatiteľskej súťaže Pravdy, Pravda, Ján Jurčo, Prešov, stíhací pilot, modely lietadiel Ján Jurčo bol stíhacím pilotom, čo mu pripomínajú aj modely lietadiel.

Sám jazdí na desaťročnom Audi A4 kombi, ktoré už kúpil ako ojazdené pred šiestimi rokmi. Predtým mal Škodu Forman, ale aj Ladu 2103, Volgu 21 a Wartburg 311. „Lada mi najviac prirástla k srdcu, to bol naozaj dobrý stroj. Ale aj Forman niečo vydržal a mal veľký kufor,“ pochvaľuje si aj po rokoch. Po nové auto sa chystá spolu s dcérou, aby sa mohli za volantom vystriedať. „Ona má bohaté šoférske skúsenosti, často jazdí služobne do Nemecka. Preto sa na ňu dá spoľahnúť. Už mám svoj vek, aj preto ideme dvaja s dcérou,“ spokojne hovorí bývalý pilot.

Už vie, ako naloží s novým autom. „Dcéra Ľudmila učí na základnej škole, má tri deti a potrebujú veľké auto. Ich staré už dožíva, tak im dám svoje Audi a dcére Kataríne, ktorá so mnou pôjde po výhru do Bratislavy, nechám Kiu. Ja by som ju už veľmi nevyužil,“ prezentoval svoj plán výherca auta. O aute Kia Ceed SW si už základné informácie našiel aj na internete. Teší ho, že ide o kombík, kde sa dá využiť priestor.

Na snímke s manželkou Ľudmilou. Foto: Boris Macko, Pravda
výherca predplatiteľskej súťaže Pravdy, Pravda, Ján Jurčo, Prešov, manželka Ľudmila Na snímke s manželkou Ľudmilou.

So smiechom dodáva, že ak bude auto potrebovať, požičia si ho od dcér. „Kvôli veku už budem jazdiť len kratšie trasy, dlhé už veľmi nie sú pre mňa. Párkrát ma aj zastavili policajti, a keď zistili, koľko mám rokov, čudovali sa, že mi ešte šoférovanie celkom ide,“ dodáva so smiechom pán Jurčo.

Je bývalý stíhací pilot a za vyše tridsať rokov pri vojsku lietal na známej sovietskej stíhačke MiG-21, ale aj stíhacom bombardéri Suchoj. Ich modely má doma doteraz na pamiatku. „Presnejšie, bol som prepadový pilot nadzvukových lietadiel nad celou strednou Európou. Preto mám ešte dobré reflexy,“ dodal. Slúžil v bratislavskej stíhacej divízii, ktorá mala na starosti celé územie Slovenska.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #auto #predplatiteľská súťaž Pravdy #výherca