Otec nechal bábätko samo na poli

Dramatickú dohru mala včerajšia hádka mladých rodičov v Dvoroch nad Žitavou v okrese Nové Zámky. Dvadsaťštyriročný Dalibor Deák zobral svojho šesťmesačného syna a ušiel s ním v aute. Policajti našli dieťa až o 15 kilometrov ďalej v poli za obcou Dubník. Po otcovi polícia v čase našej uzávierky pátrala.

19.02.2014 12:45
debata (1)

Do pátracej akcie bolo zapojených niekoľko desiatok policajtov z Nových Zámkov, uzatvorili všetky príjazdové cesty a kontrolovali autá. Prečesávali okolie v okruhu 30 kilometrov, prehľadávali parky, polia, lesy, húštiny a neobývané objekty.

Dieťa našli okolo pol jedenástej dopoludnia blízko odstaveného a prázdneho BMW, v ktorom otec odišiel. "Asi 50 metrov od vozidla našli na zemi odloženého chlapčeka, ktorý, aj keď bez teplého oblečenia, ticho ležal v autosedačke. Hliadka dieťa zobrala do auta, v obci ho odovzdali záchranárom a kontaktovali matku,” uviedla krajská policajná hovorkyňa v Nitre Božena Bruchterová. Trestné stíhanie v tomto prípade ešte začaté nebolo, celá vec je v štádiu vyšetrovania.

Podľa hovorkyne záchrannej zdravotnej služby ZaMED Jany Peráčkovej zareagovali policajti okamžite. Záchranári boli prekvapení, že dieťa bolo aj napriek chladnému počasiu a chýbajúcemu teplému oblečeniu v dobrom stave.

"Na mieste ho vyšetril lekár, nezistil žiadne zranenie, no pre istotu dieťa previezli do nemocnice v Nových Zámkoch, aby sa vylúčili ďalšie možné poranenia,” informovala hovorkyňa. Sanitka cestou zobrala aj matku bábätka. Obaja strávili uplynulú noc v novozámockej nemocnici. "Dieťa je v poriadku, zostali aj s matkou na pozorovaní na pediatrickej klinike,” dodala hovorkyňa nemocnice Ľubica Juríková.

Prvotné medializované informácie o tom, že otec zaútočil na matku a spôsobil jej zranenia, nepotvrdili ani na polícii, ani v nemocnici. Matka sa pre denník Pravda odmietla vyjadriť, rovnako aj príbuzní, ktorí sa včera v sprievode obecnej polície zdržovali pred nízkou bytovkou v Dvoroch nad Žitavou, kde mladý pár býva.

Jeden zo susedov dodal iba toľko, že otec využil chvíľu, keď sa matka od syna vzdialila, a zobral ho preč. "Ako ho však mohol nechať samého v takejto zime, dieťa, ktoré ešte nevie ani chodiť, to si nedokážem vysvetliť,” dodal.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #pátranie #otec #bábätká #opustené dieťa #Dvory nad Žitavou