Viliama Mišenku zbavili ďalšieho obvinenia z vraždy

Viliama Mišenku zbavili obvinenia z vraždy podnikateľa Jána Kriška, ktorá sa odohrala na jeseň roku 2001. V Sládkovičove vtedy podnikateľa zavraždil strelec prechádzajúci okolo na malom motocykli babeta. Informoval o tom internetový portál denníka Nový čas.

25.02.2014 20:17
letisko, prilet, policia, kuklac, viliam misenka Foto: ,
Na archívnej snímke obvinený z viacerých vrážd Viliam Mišenka (uprostred) po príchode z Venezuely na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave.
debata (7)

Obvinenie ubudlo Mišenkovi už aj v decembri minulého roka. Za vinu mu polícia kládla vraždu bosa Petra Čongrádyho a členstvo v zločineckej skupine. V oboch prípadoch bola základom pre obvinenie výpoveď kľúčového svedka Jána K. Tie sa podľa informácie portálu čas.sk ukázali byť pochybné.

Kľúčový svedok čelí teraz obvineniu z marenia spravodlivosti a z krivej výpovede. „Dôkazná situácia je vo všetkých trestných stíhaniach vrátane väzobného voči môjmu klientovi identická, výpovede tohto nedôveryhodného svedka a žiadny ďalší priamy alebo nepriamy dôkaz, ktorý by potvrdzoval jeho výpovede,“ cituje portál Mišenkovho obhajcu Igora Cibulu. Výpovede Jána K. sa podľa advokáta už vo viacerých konaniach preukázali ako nepravdivé.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #vražda #Viliam Mišenka