Do ukrajinského lietadla naložili v Poprade vrtuľníky s kamuflážou

Štyri vrtuľníky typu MI 171 E s vojenskou kamuflážou naložili do ukrajinského lietadla AN 124 Ruslan na popradskom letisku. Zodpovedná firma pritom tvrdí, že nešlo o vojenský materiál.

26.02.2014 21:39
debata (24)

Informovali o tom Správy RTVS.

O vrtuľníkoch podľa RTVS nič nevedia ani úrady. Istý nešpecifikovaný čas vrtuľníky uskladňovala vo svojich hangároch súkromná spoločnosť Air Transport Europe, ktorá je známa leteckou záchranou na vrtuľníkoch typu Agusta. „Cieľovú destináciu na želanie obchodného partnera z komerčných dôvodov nebudeme zverejňovať,“ uviedla hovorkyňa ATE Poprad Zuzana Turočeková. „Prepravu si zabezpečuje obchodný partner. Odlet lietadla je naplánovaný na zajtra dopoludnia,“ dodala. „Ide o štyri civilné vrtuľníky typu MI 171 E. Používajú sa na stavebno-montážne práce, hasenie požiarov, ťažbu dreva, ako aj humanitárnu činnosť,“ uzavrela hovorkyňa.

V prípade, že by vrtuľníky obsahovali zbraňové systémy, prevoz by muselo povoliť ministerstvo hospodárstva. To ale žiadne informácie o prevoze nemá, podobne ako rezort vnútra a ministerstvo obrany.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #vrtuľníky