Šéf VšZP bude kúpu svojho bytu vysvetľovať v parlamente

Generálny riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Marcel Forai bude pred parlamentným výborom pre nezlučiteľnosť funkcií vysvetľovať, akým spôsobom nadobudol svoj byt v bytovom komplexe River Park v Bratislave.

03.03.2014 10:35
Marcel Forai, Všeobecná zdravotná poisťovna Foto: ,
Generálny riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marcel Forai.
debata (31)

Návrh na začatie konania voči šéfovi poisťovne podá na najbližšie rokovanie výboru jeho predseda Viliam Novotný (SDKÚ). Ako povedala hovorkyňa SDKÚ Jana Zvončeková, podľa medializovaných informácií na liste vlastníctva Foraiovho bytu údajne nie je uvedené záložné právo banky, čo znamená, že byt mohol Forai platiť aj v hotovosti a podľa zverejnených cenníkov na internete cena štvorizbového bytu mohla byť zhruba 700-tisíc eur.

„Pán Forai si musí byť vedomý skutočnosti, že pracuje v štátnej inštitúcii, a teda je povinný preukázať pôvod svojho majetku. Inak môže vzniknúť podozrenie, či nedošlo k zneužitiu funkcie na získavanie výhod. Znepokojuje ma, že pán Forai doteraz nevysvetlil, akým spôsobom tento byt získal. Myslím si, že vysvetlenie záležitosti je aj v jeho vlastnom záujme. Rovnako ma prekvapuje, že takúto požiadavku na pána generálneho riaditeľa nevyslovila ani ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská, ktorá pána Foraia uviedla do funkcie,“ myslí si Novotný. Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií by mal rokovať 25. marca.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Všeobecná zdravotná poisťovňa #Marcel Forai