Španielsko vydalo na obvinenú Slovenku európsky zatykač

Slovenka Mária K., po ktorej pátrala španielska polícia v súvislosti s vraždou obchodníka so zlatom a zlatníka Andrewa Busha, skončila na Slovensku v policajnej cele. Slovenská prokuratúra skúma európsky zatykač, ktorý na ženu vydali španielske úrady. Povedal to hovorca krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý.

09.04.2014 13:49
debata

Mária K. sa v utorok sama prihlásila na polícii v Novom Meste nad Váhom, kam prišla v sprievode svojich rodičov. Následne ju kriminalisti zadržali a umiestnili do policajnej cely. Na ženu bol medzitým v Španielsku vydaný európsky zatykač.

„Krajská prokuratúra skúma, či sú splnené podmienky pre vykonanie európskeho zatýkacieho rozkazu,“ uviedol Sipavý. Tento postup prokuratúry je obvyklý v prípade, že iná krajina žiada Slovensko, aby na základe európskeho zatykača vydalo zadržanú osobu na trestné stíhanie do cudziny. Ak prokuratúra v stanovenej lehote nepožiada súd o uvalenie väzby na podozrivú, tá musí byť prepustená na slobodu.

Britského podnikateľa Busha cez víkend zavraždili v jeho vile na španielskom Costa del Sol. Britské médiá s odvolaním sa na informácie polície predtým napísali, že práve jeho bývalá priateľka Mária K. je hlavnou podozrivou. Na Busha a jeho novú milenku údajne čakala vo vile a potom ju svedkovia videli rýchlo odchádzať z miesta činu v jednom z Bushových luxusných vozidiel.

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Slovenka #podozrivá #Mária K. #Andrew Bush