Slovenka, po ktorej pátrali Španieli, čaká v cele. Zatykač potvrdí súd

Slovenská modelka Mária K., po ktorej pátra španielska polícia, čaká v policajnej cele na verdikt, či ju Slovensko vydá na základe európskeho zatykacieho rozkazu do Španielska.

09.04.2014 14:36
debata (2)

Celý prípad dozoruje krajská prokuratúra v Trenčíne. Podľa jej hovorcu Mariána Sipavého v súčasnosti prokuratúra robí predbežné vyšetrovanie, či sú splnené podmienky na vykonanie zatykacieho rozkazu. Podľa hovorcu prokuratúry Mária K. nebola doteraz na Slovensku obvinená.

Prokuratúra už požiadala súd o predbežnú väzbu. „Krajskému súdu v Trenčíne bol v stredu o 13.35 hod. doručený návrh prokurátora na vzatie zadržanej osoby do predbežnej väzby,“ informoval Pravdu hovorca krajského súdu Roman Tarabus.

Sudcovi plynie teraz 48 hodín na rozhodnutie. Podľa hovorcu účelom predbežnej väzby je zabezpečiť prítomnosť zadržanej osoby na území Slovenska, kým Španielsko, ktoré má záujem na jej vydaní, nepredloží žiadosť o jej vydanie.

Banskobystrická advokátska kancelária, ktorá Slovenku na Slovensku zastupuje, sa k celej veci nevyjadruje, nakoľko je viazaná mlčanlivosťou voči klientovi. Michal Filip z kancelárie potvrdil, že sú o všetkých krokoch týkajúcich sa ich klientky informovaní.

Slovenka, po ktorej pátrala španielska polícia, sa v sprievode oboch rodičov v utorok podvečer dobrovoľne prihlásila na polícii v Novom Meste nad Váhom. Španielska polícia ju hľadala v súvislosti s vraždou britského milionára Andrewa Busha.

Po Márii K. pátrala polícia od víkendu, keď došlo k streľbe vo vile Busha na španielskom pobreží Costa del Sol. Polícia pracovala s verziou, že išlo o vraždu zo žiarlivosti, pretože milionár sa pred časom so slovenskou modelkou rozišiel. Za krátky čas si stihol nájsť za ňu aj náhradu. A práve jeho nová milenka ho našla s prestrelenou hlavou.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #vražda #Mária K. #Andrew Bush #podozrenie z vraždy #predbežná väzba #podozrenie