Slovenku Máriu K. podozrivú z vraždy deportujú do Španielska

Slovenku Máriu K. deportujú z vlasti do Španielska, ktoré na ňu vydalo európsky zatykač v súvislosti s aprílovú vraždou britského obchodníka so zlatom Andrewa Busha.

14.05.2014 09:55
debata

Žena sama súhlasila s vydaním trestnému stíhaniu, informovali slovenské médiá. Z vyjadrenia advokáta Márie K. vyplýva, že žena vraj zabila Busha v sebaobrane.

Bush bol zavraždený vo svojej vile v španielskom pobrežnom regióne Costa del Sol. Podľa britských médií je hlavnou podozrivou Mária K., ktorá bola jeho priateľkou. Na Busha a jeho novú milenku údajne čakala vo vile a potom ju svedkovia videli chvatne odchádzať z miesta činu v jednom z Bushových luxusných vozidiel. Podozrivá sa potom vrátila do vlasti a prihlásila sa na políciu. Slovenský súd ju následne poslal do väzby.

„Je zrejmé, že vybojovala boj o život v španielskej vile a teraz bude musieť vybojovať boj o slobodu. Vieme o dôkazoch, ktoré budú svedčiť v jej prospech. Som presvedčený, že nie je vrahom a že konala v nutnej obrane,“ uviedol advokát podozrivej Matúš Gémeš. Naznačil, že Slovenka vo vile čelila útoku Busha a že sa iba bránila.

Mária K. súhlasila s deportáciou do Španielska pri výsluchu u prokurátora. Jej súhlas, ktorý už nemožno odvolať, celú vydávaciu procedúru zjednoduší. Do Španielska, ktoré medzitým poslalo na Slovensko európsky zatykač, by ju mohli deportovať už do dvoch až troch týždňov.

Mária K. po návrate do vlasti podľa médií pôvodne tvrdila, že o smrti Busha sa dozvedela až po tom, čo opustila Španielsko. Z krajiny vraj odišla z obavy o svoj ​​život. Slovenskej polícii sa vydala údajne v domnení, že jej Slovensko poskytne ochranu a že ju bez dodatočných dôkazov nevydá do Španielska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mária K. #Andrew Bush #podozrenie z vraždy