Opozičné strany vítajú nástup Kisku

Opozičné politické strany zastúpené v parlamente vítajú nástup Andreja Kisku do funkcie prezidenta. Uvádza sa to vo vyhláseniach, ktoré strany poskytli, zároveň vyjadrili svoje očakávania od nového prezidenta.

15.06.2014 20:49
PREZIDENT: Inaugurácia, Andrej Kiska Foto: ,
Prezident Andrej Kiska počas inaugurácie.
debata (67)

„Sme občianskou stranou a o to viac oceňujeme fakt, že pán Andrej Kiska prisľúbil, že chce byť prezidentom všetkých občanov bez ohľadu na ich národnosť či politické presvedčenie,“ píše sa vo vyhlásení strany Most-Híd. Strana víta, že Andrej Kiska opäť pripomenul, že jeho rozhodnutia budú nestranné, nadstranícke a podporí dobré nápady bez ohľadu na to, z ktorého politického tábora pochádzajú. „Takýto postoj nového prezidenta je v absolútnej symbióze s tým, o čo sa usiluje aj Most-Híd: aby boli v tejto krajine na prvom mieste záujmy občanov.“

„Inauguráciou Andreja Kisku sa zavŕšila vôľa voličov, ktorí mu s nádejou, že bude lepším prezidentom ako jeho protikandidát Robert Fico, dali v priamych prezidentských voľbách svoj hlas,“ uvádza sa vo vyhlásení strany SaS. Podľa SaS Kiska ako prezident všetkých občanov Slovenskej republiky má aj povinnosť pokúsiť sa presvedčiť o svojich kvalitách a dobrých úmysloch aj tých, ktorí mu svoj hlas nedali, alebo tých ktorí nešli voliť. Zabojovať o ich záujem o veci verejné je podľa vyhlásenia strany ďalšia z úloh, čo stojí pred novým prezidentom.

SaS dúfa, že silná ambícia podnikateľa a filantropa Andreja Kisku postaviť sa do čela štátu bude v nasledujúcom období pokračovať jeho úsilím o čo najlepší výkon prezidentskej funkcie v prospech občanov Slovenskej republiky, a to v hraniciach ústavnosti.

„Od prezidenta Andreja Kisku očakávam predovšetkým dôsledné rešpektovanie ústavy, zlepšenie fungovania a dôveryhodnosti ústavných inštitúcií, zodpovedné plnenie úloh hlavy štátu, vyššiu politickú kultúru a dôstojné reprezentovanie Slovenska,“ vyhlásil predseda KDH Ján Figeľ s tým, že Kiskovi praje vernosť a vytrvalosť.

„Vernosť sľubu, ktorý pri nástupe zložil, a dobrým úmyslom, ktoré počas kampane ako prísľuby občanom vyjadril. A vytrvalosť v úsilí o viac skutočnej spravodlivosti v našej krajine,“ uzavrel Figeľ.

67 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska