V piatok dostane vysvedčenie 691-tisíc žiakov

Dohromady 691-tisíc žiakov si z rúk svojich triednych učiteľov v piatok preberie koncoročné vysvedčenie. Z toho je zhruba 427-tisíc žiakov základných škôl, 230-tisíc stredoškolákov a viac ako 34-tisíc žiakov špeciálnych škôl.

26.06.2014 13:23
debata

Školský rok slávnostne ukončia v 2 159 základných, 706 stredných školách a 366 špeciálnych školách. Žiakov čakajú dva mesiace letných prázdnin, do školských lavíc sa vrátia opäť v utorok 2. septembra.

Minister školstva Dušan Čaplovič si myslí, že tento rok bol obdobím pozitívnych zmien. "V mnohých školách sme zriadili laboratória na výučbu prírodovedných predmetov. Žiaci získali kvalitný digitálny obsah. Do škôl prichádzajú tablety a interaktívne tabule. Samozrejme, s týmito opatreniami súvisia aj niektoré legislatívne úpravy. Som presvedčený, že každý náš krok v tomto školskom roku sledoval kľúčové kritérium, ktorým je – pre rezort školstva, ale i pre učiteľov, rodičov a žiakov – kvalita,“ hovorí šéf rezortu školstva.

Minister Čaplovič zároveň ďakuje učiteľom, rodičom aj žiakom za úspešné zvládnutie školského roka. „Rád by som poďakoval učiteľom za to, že aj v tomto školskom roku odovzdávali múdrosť a šírili vzdelanie, a to v rámci výučby, ako aj pri mnohých mimoškolských aktivitách. Som presvedčený, že poďakovať treba aj rodičom, ktorí vedia, že motivácia k vzdelávaniu patrí medzi priority každej rodiny,“ skonštatoval šéf rezortu školstva.

Pri príležitosti ukončenia školského roka v piatok 27. júna o 15:30 minister školstva navštívi Materskú školu v Lehote v okrese Nitra. Budúcim prvákom slávnostne odovzdá osvedčenia o absolvovaní predprimárneho vzdelávania a symbolicky sa tak spolu s nimi rozlúči s materskou školou. Do prvého ročníka základnej školy by malo v budúcom školskom roku nastúpiť celkovo 54 174 prvákov.

Hneď po víkende v pondelok 30. júna sa školákom začínajú letné prázdniny a potrvajú do 29. augusta. Do školských lavíc zasadnú v novom školskom roku 2014/2015 v utorok 2. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #školstvo #žiak #vysvedčenie