Prokuratúra: Stanovisko Čentéša ku kauze odpočúvania je zavádzajúce

Generálna prokuratúra sa vyjadrila k stanovisku Jozefa Čentéša k tzv. kauze odpočúvania novinárov.

12.08.2014 13:19
Čentéš Foto:
Jozef Čentéš
debata (65)

„Generálny prokurátor Slovenskej republiky JUDr. Jaromír Čižnár v súvislosti s medializovaným stanoviskom doc. JUDr. Jozefa Čentéša. PhD. v tzv. kauze odpočúvania novinárov považuje za potrebné uviesť, že toto stanovisko v časti týkajúcej sa údajnej diskriminácie menovaného je nekorektné a úmyselne zavádzajúce," uvádza sa v stanovisku Generálnej prokuratúry SR, ktoré poskytla médiám hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Podľa vyjadrenia prokuratúry bola previerka spisového materiálu v uvedenej veci vykonaná aj na základe nepravdivých informácií, ktoré priniesli niektoré médiá, že prokuratúra sa snaží „zamiesť celú vec pod koberec“.

„O tomto dôvode previerky bol doc. JUDr. Čentéš PhD. ako prvý osobne informovaný generálnym prokurátorom (minimálne týždeň pred rozhodnutím Ústavného súdu Slovenskej republiky o prijatí jeho sťažností na ďalšie konanie). Závery previerky mediálne prezentované Generálnou prokuratúrou Slovenskej republiky považuje generálny prokurátor za korektné a zodpovedajúce skutkovej analýze veci,“ tvrdí sa vo vyjadrení generálnej prokuratúry, ktoré ďalej uvádza, že „Nie je pravdou, že doc. JUDr. Čentéš PhD. niekedy procesne relevantným spôsobom oznámil svoju zaujatosť. Naopak, jeho postup a dôvody, ktoré písomne oznámil svojim priamym nadriadeným evokujú dojem zbaviť sa veci po tom, ako sa s ňou oboznámil“.

"Generálny prokurátor Jaromír Čižnár považuje za neprípustné, aby Jozef Čentéš zneužíval prostriedky riadenia a kontroly zo strany svojich nadriadených, ktoré sú uplatňované voči každému prokurátorovi rovnako na vyvodenie zdania o akejsi diskriminácii v súvislosti s jeho ústavnou sťažnosťou. K takýmto krokom nové vedenie Generálnej prokuratúry SR nikdy nepristúpilo, a ani nepristúpi,“ uzatvára vyjadrenie.

© Autorské práva vyhradené

65 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Čižnár #Generálna prokuratúra #Jozef Čentéš #kauza odpočúvania