Pellegrini mieni na ministerstve znížiť počet áut a ušetriť

Približne stotisíc eur ročne chce ušetriť minister školstva Peter Pellegrini (Smer) tým, že zníži počet áut vo svojom rezorte.

13.08.2014 10:07
Peter Pellegrini, minister školstva Foto: ,
Minister školstva Peter Pellegrini.
debata (4)

„Dokončuje sa nová organizačná štruktúra ministerstva, ktorá by mala platiť od 1. septembra tohto roka, kde zároveň chceme nanovo zadefinovať, komu auto patrí, komu nie a ako bude ministerstvo so svojím vozovým parkom nakladať,“ povedal Pellegrini.

O koľko by mohol klesnúť počet vozidiel v rezorte a v jeho úradoch či ústavoch, zatiaľ nie je jasné. Na ministerstve školstva majú momentálne 30 áut, jeho priamo riadené organizácie, ktorých je dohromady 16, majú k dispozícii takmer 90 vozidiel.

Autá, ktoré by sa pre ministerstvo stali prebytočnými, by podľa Pellegriniho po dohode s ministrom práce ponúkli napríklad detským domovom. „Nebudeme im ponúkať staré s veľkými motormi a s extrémnym množstvom najazdených kilometrov. Sú tu aj menšie autá, ktoré by pre nich mohli byť,“ hovorí minister školstva. „Myslím, že tieto vozidlá budú mať pre detské domovy či domovy dôchodcov určite väčší význam a väčšiu pomoc ako to, že tu sa na nich vozili úradníci ministerstva,“ ukončil.

To, že chce minister znižovať počet áut, avizoval už pri zrušení súťaže na servis, opravu a údržbu motorových vozidiel. Tender vyhlásili ešte v júli 2013 za pôsobenia ministra Dušana Čaploviča (Smer). Ministerstvo súťaž prednedávnom zrušilo na základe rozhodnutia Úradu pre verejné obstarávanie. Predpokladaná hodnota zákazky bola tri milióny eur.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo školstva #Peter Pellegrini