Nezaradení podporia schôdzu k Paškovi, ak sa opozícia dohodne

Nezaradení poslanci Juraj Droba, Martin Chren, Jozef Kollár, Daniel Krajcer a Juraj Miškov podporia zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu k odvolaniu Pavla Pašku z funkcie predsedu parlamentu, ak sa opozícia dohodne na spoločnom postupe.

05.11.2014 15:22
LIBERÁLNA DOHODA: Poslanecké návrhy zákonov Foto: ,
Nezaradení poslanci Juraj Droba, Daniel Krajcer, Juraj Miškov, Jozef Kollár a Martin Chren.
debata (3)

Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré poskytla asistentka Juraja Miškova Martina Fondrková. Individuálne návrhy na odvolávanie členov vlády a predstaviteľov parlamentu podľa poslancov vytvárajú zbytočný priestor na kritiku o nejednotnosti opozície a znehodnocujú odôvodnené a opodstatnené snahy o vyvodenie politickej zodpovednosti voči ministrom či iným odvolávaným funkcionárom.

„Zodpovedný prístup si zo strany opozície vyžaduje vyhnúť sa individuálnym politickým hrám a zhodnúť sa pri takýchto dôležitých návrhoch na spoločnom postupe,“ píše sa vo vyhlásení poslancov. „Preto aj my ako skupina piatich nezávislých poslancov sme pripravení podporiť každé odôvodnené odvolávanie členov vlády a ďalších predstaviteľov vládnej strany Smer, ak sa na ňom dokáže zhodnúť jasná väčšina opozičných poslancov.“ Úmysel zvolať mimoriadnu schôdzu k odvolaniu Pavla Pašku z funkcie predsedu parlamentu avizovali NOVA, SaS a OĽaNO.

Podľa predstaviteľov opozície je predseda parlamentu Pavol Paška (Smer) spojený s kauzou nákupu predraženého CT prístroja do piešťanskej nemocnice. V minulosti totiž pôsobil vo firme Medical Group SK, ktorá vyhrala tender na dodávku prístroja. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová v pondelok v súvislosti s kauzou po výzve premiéra Roberta Fica rezignovali.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #mimoriadna schôdza #Pavol Paška #Medical Group SK