Paška niektorých poslancov zažaluje za krivé obvinenie

Predseda parlamentu Pavol Paška podá trestné oznámenie na generálnej prokuratúre voči niektorým opozičným poslancom za krivé obvinenie a ohováranie pre kauzu nákupu predraženého CT prístroja piešťanskou nemocnicou.

05.11.2014 16:15 , aktualizované: 16:35
debata (75)

„Pred trinástimi rokmi, vo februári 2002, ešte som nebol ani poslanec Národnej rady, ani som netušil, že budem poslanec Národnej rady, som odtiaľ odišiel. A niekto ma dnes bude obviňovať z toho, že ja nesiem zodpovednosť?“ povedal Paška novinárom na margo podozrení, že má niečo spoločné s firmou Medical Group SK, ktorá predala piešťanskej nemocnici predražené CT.

Zdôraznil, že podnikať začal v roku 1990, keďže november '89 priniesol okrem slobody slova a pohybu aj slobodu podnikať. Predseda parlamentu upozornil, že za 13 rokov po jeho odchode z firmy Medical Group SK sa v tejto spoločnosti viackrát zmenili akcionári a na jej dnešnú činnosť nemá absolútne žiadny dosah.

Paška neodpovedal na otázku, či s predstaviteľmi spoločnosti komunikoval aj po svojom odchode zo spoločnosti. „Čo som chcel povedať, som povedal,“ konštatoval.

Piešťanská nemocnica podľa medializovaných informácií kúpila CT prístroj za 1,6 milióna eur, čo je o 600-tisíc viac, ako vysúťažilo predchádzajúce vedenie. Víťazom tendra sa stala spoločnosť Medical Group SK, kde v minulosti pôsobil aj predseda parlamentu Paška.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová v pondelok po výzve premiéra Roberta Fica rezignovali na svoje funkcie. Predseda vlády Robert Fico vyhlásil, že dočasne povereným ministrom zdravotníctva by sa mohol stať podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny.

75 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Pavol Paška