Matovič pustil poslancom vulgárne video Ega

Poslanci Národnej rady rokujú nepretržite už 24 hodín o odvolaní predsedu vlády Roberta Fica z funkcie. Emócie počas dlhej rozpravy v nedeľu vyvolalo najmä vulgárne video speváka Ega, vlastným menom Michal Straka, ktoré pustil líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič.

09.11.2014 19:31 , aktualizované: 22:10
debata (92)

Raper Ego bol v správnej rade piešťanskej nemocnice, ktorá kúpila predražený CT prístroj. Video, v ktorom tvrdí, že nové „CT-ečko“ v Piešťanoch je skvelé, zverejnil v nedeľu na internete.

Raper však vo večernom spravodajstve Markízy reagoval na video a ospravedlnil sa za vulgárne slová. „Prepáčte mi moju emotívnu reakciu. Neprajem nikomu nič zlé, iba som už nedokázal zniesť týždeň trvajúce osočovanie a rasizmus voči mojej rodine," napísal do televízie Ego.

V priebehu nedeľného večera zareagoval s ospravedlnením aj poslanecký klub Smeru, ktorý ostro odsúdil vyjadrenia speváka.

Viliam Novotný (SDKÚ) označil speváka za primitíva, ktorý nemôže vedieť, aký CT prístroj nemocnica potrebuje. „Aj keby kúpili CT za 2,6 mil. eur, tak by povedal, že je to skvelý prístroj,“ rozhorčil sa Novotný.

Ľubomír Galko po zhliadnutí minútového videa povedal, že sa až trasie. Nahnevalo ho tvrdenie Antona Martvoňa (Smer), podľa ktorého je Ego raper a používa taký jazyk, aký používa. Martvoň tiež upozornil, že Ego chodieval aj na známy letný festival Pohoda, ktorý zvykla navštíviť aj expremiéra Iveta Radičová. Lucia Nicholsonová (SaS) reagovala s tým, že je rozdiel ísť na festival a nominovať takého človeka do správnej rady.

Parlament rokuje o odvolaní Roberta Fica z funkcie predsedu vlády od soboty večera. Pod návrh za odvolanie sa podpísali poslanci za SDKÚ, SaS, OĽaNO a časť nezaradených. Podľa nich Robert Fico a strana Smer dlhodobo vytvára organizovaný systém, ktorý vedie k podpore klientelizmu a zneužívaniu verejných zdrojov a verejnej moci.

92 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #NR SR #Igor Matovič #Ego