Dekanom FiF UK bude naďalej Jaroslav Šušol

Filozofickú fakultu Univerzity Komenského (FiF UK) v Bratislave aj ďalšie štyri roky povedie doterajší dekan Jaroslav Šušol. Akademický senát FiF UK Šušola do tejto funkcie zvolil v pondelok 24. novembra.

25.11.2014 11:45
debata

Jeho nové funkčné obdobie sa začne 1. februára 2015 a potrvá do 31. januára 2019. Informovala o tom Eva Bachletová z Katedry žurnalistiky FiF UK v Bratislave.

Profesor Šušol pôsobil aj doteraz ako dekan FiF UK a zároveň učí aj na Katedre knižničnej a informačnej vedy FiF UK. Vo svojej vedecko-výskumnej a pedagogickej činnosti sa orientuje na problematiku vplyvu technológií na komunikačné procesy v spoločnosti a informačné správanie v elektronickom prostredí, s dôrazom na vedeckú komunikáciu. V tejto oblasti spolupracoval na viacerých medzinárodných projektoch a grantových úlohách. Staronový dekan považuje za hlavné impulzy pre ďalší rozvoj fakulty najmä otváranie sa a prepájanie študijných programov v rámci fakulty, ale i navonok. Dôležité je podľa neho aj zvyšovať kvalitu štúdia a vedeckého výskumu na základe výraznejšej internacionalizácie a podpory špičkových jednotlivcov a tímov.

Filozofická fakulta UK v Bratislave patrí s počtom 4 000 študentov medzi najväčšie fakulty na Slovensku. V súčasností ponúka štúdium v 140 bakalárskych, magisterských a doktorandských študijných programoch a špecializáciách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Filozofická fakulta UK #Jaroslav Šušol