Rosová z SDKÚ neodíde, nechce byť však spájaná s Frešovým vedením

Bývalá starostka bratislavského Starého Mesta a predsedníčka Ústrednej rady SDKÚ Tatiana Rosová z SDKÚ neodíde. Od utorka 16. decembra sa však vzdáva všetkých funkcií vrátane funkcie predsedníčky Ústrednej rady a ostane jej radovou členkou. Rosová to uvádza v tlačovej správe.

15.12.2014 18:27
Tatiana Rosová Foto:
Tatiana Rosová síce z SDKÚ neodchádza, vzdáva sa však všetkých straníckych funkcií.
debata (5)

„Nechcem byť spájaná s Frešovým vedením. Nechcem však prispievať k zániku politickej značky, ktorá má svoju históriu a stále aj odborný a ľudský potenciál na riešenie problémov tejto krajiny,“ uvádza vo svojom stanovisku Rosová s tým, že jej rozhodnutie zotrvať v SDKÚ bude platiť dovtedy, kým v nej bude vidieť ľudí, ktorým ide o budúcnosť slovenskej demokratickej pravice, a nie o mocenské ovládnutie strany bez ohľadu na úplnú stratu voličskej podpory.

„Chcem s takýmito ľuďmi spolupracovať na programovej vízii strany a na jej konsolidácii,“ dodala Rosová. Ako uviedla, so svojim stanoviskom vo štvrtok 11. decembra oboznámila aj predsedu SDKÚ Pavla Freša, následne predsedníctvo regionálneho zväzu SDKÚ v Bratislavskom kraji a v pondelok ho prednesie na prezídiu SDKÚ.

Frešo: Do konca roka bude SDKÚ stabilizovaná

Predseda SDKÚ uviedol, že do konca roka bude strana stabilizovaná. stabilizovaná. "Každý, kto ešte uvažuje o odchode z SDKÚ-DS, nech tak urobí čím skôr. Ideálne by bolo, aby to oznámili ešte dnes do konania prezídia priamo v ústrednej kancelárii,“ uviedol pred dnešným rokovaním prezídia strany Frešo, podľa ktorého je z hľadiska budúcnosti strany kľúčové čo najskôr ukončiť organizované, ale aj spontánne odchody zo strany.

SDKÚ v piatok opustila trojica poslancov Jozef Mikuš, Eugen Jurzyca a Viliam Novotný. Spolu s nimi odišiel banskobystrický predseda strany Stanislav Horník. Vo štvrtok SDKÚ opustili viacerí členovia v Bratislavskom kraji. Na rokovaní predsedníctva bratislavského regionálneho zväzu oznámil odchod zo strany bratislavský krajský šéf Michal Luciak. Odchod spolu s ním oznámili aj viacerí členovia predsedníctva.

Pred rokom v decembri opustila stranu trojica poslancov Lucia Žitňanská, ktorá je dnes v strane Most-Híd, Miroslav Beblavý, ktorý pôsobí v Sieti a Magda Vášáryová. Tento rok pred letom odišli z SDKÚ Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. V novembri zo strany vystúpil Martin Fedor. SDKÚ zostali v parlamente len dvaja poslanci, predseda strany Pavol Frešo a Ľudovít Kaník.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #SDKÚ #Pavol Frešo #Tatiana Rosová