MHD v Bratislave má pre námrazu obmedzenia, linka č. 33 nejazdí

Od 16:00 pre zľadovatenú cestu na Dlhých dieloch nepremáva linka číslo 33. Linka číslo 32 zasa premáva s obmedzením - otáča sa na Molecovej. Na svojej internetovej stránke o tom informuje Dopravný podnik Bratislava, ktorý už požiadal magistrát o posyp tohto úseku.

28.12.2014 11:50 , aktualizované: 19:18
Bratislava, sneh, zima, doprava, cesta,... Foto: ,
Pohľad na zasneženú Bratislavu.
debata (5)

Od nedeľného rána pre nezjazdnú cestu na Júlovej ulici nepremávala linka č. 44 medzi Kolibou a Kramármi.

S obmedzeniami jazdila v nedeľu aj linka 37 do Záhorskej Bystrice, ktorá pre neprejazdnú cestu nezachádzala na Strmé vŕšky.

Sneh spôsoboval v Bratislave problémy už v sobotu večer. Problémy mali linky jazdiace na Dlhé diely, Kramáre, Palisády či do Lesoparku aj na Kolibu. Ešte v noci sa však podarilo tieto linky sprejazdniť.

Nadránom mali problémy aj nočné spoje. Pre poľadovicu na obratisku na konečnej zastávke Hlavná stanica neodišli niektoré spoje. Do hodiny dopravný podnik premávku obnovil.

V zasneženom meste sa vážnejšie zranilo 50 ľudí

Vyše 50 ľudí, ktorí spadli na snehu a ľade, v nedeľu prijala Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB). Lekári najčastejšie ošetrovali výrony členkov a zlomeniny rúk, nôh a kľúčnych kostí.

Medzi zranenými sú rôzne vekové kategórie, informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Petra Stano Maťašovská.

V uliciach hlavného mesta je 54 posypových vozidiel

V uliciach Bratislavy je už od soboty večera 54 posypových vozidiel a 89 ručných pracovníkov, ktorí postupne zabezpečujú zjazdnosť ciest a verejných priestranstiev v Bratislave, povedala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

„V teréne je v plnom nasadení nielen technika, ale aj personál. Prosím však vodičov o trpezlivosť,“ povedal primátor Ivo Nesrovnal.

Diaľničiari v Bratislave pracujú

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) má za sebou prvý zimný zásah na diaľniciach v Bratislavskom kraji. Prvý výjazd techniky sa uskutočnil vo večerných hodinách v sobotu na diaľnici D1, D2, D4. Stredisko údržby NDS v Bratislave nasadilo do terénu 10 sypačov.

Počas 12-hodinového zásahu technika najazdila viac ako 2 600 kilometrov a spotrebovala takmer 200 ton soli. Stredisko údržby v Malackách nasadilo do boja so snehom šesť sypačov, ktoré najazdili 680 kilometrov a spotrebovali 38 ton soli.

Počas zimného obdobia je v pohotovosti 158 sypačov, 31 traktorov, 24 snehových fréz a 31 nákladných vozidiel NDS. Pripravených je takmer 30-tisíc ton posypového materiálu. Štrnásť stredísk údržby bude zabezpečovať odstraňovanie snehu, posyp vozoviek, či riešenie kalamitných situácií. Motoristom je k dispozícii bezplatná linka SOS centra 0800 100 007.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #MHD #NDS #sneh #Bratislavský kraj #zima