Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné.

30.12.2014 08:34
debata

Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý okrem úseku diaľnice D1 Trenčín – Nemšová a úsekov rýchlostnej cesty R3 Trstená – Tvrdošín a Sedliacka Dubová – Široká, na ktorých sa nachádza miestami čerstvý resp. miestami kašovitý sneh hrúbky 1–2 cm.

Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je na západnom Slovensku a v severnej časti stredného a východného Slovenska pokrytý miestami vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do hrúbky 4–5 cm, na ostatnom území SR je povrch vozoviek prevažne suchý až mokrý.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do 4–5 cm, okrem priechodu Soroška, Skýcov, Zbojská, Chorepa, Havran, Ďurďošík, Dargov, Šútovce, Šturec, Kremnické Bane, Vyšehrad, Klenov, Súľová, Biela Hora a Grajnár, ktorých povrch vozoviek je suchý až mokrý.

Na priechode Homôľka je čerstvý sneh v hrúbke 5–10 cm. Miestami zľadovatený sneh do 2 cm sa vyskytuje na povrchu vozovky priechodu Cukmantel a Veľké Pole. Na priechode Donovaly je nutné použiť snehové reťaze pre vozidlá nad 10 m dĺžky.

Zľadovatený sneh do hrúbky 3 cm je na cestách III. tried v obvode Bardejov a Lenartov. Miestami zľadovatený sneh do hrúbky 3 cm je aj na úsekoch ciest II/591 Červeňany – Dolná Strehová, II/527 Veľký Krtíš – Dačov Lom, II/578 Skalka – Kremnica, II/512 Píla – Žarnovica, II/524 Banská Štiavnica – odb. Majere a na cestách III. tried v obvode Banská Štiavnica, Nová Baňa, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom, Slovenské Kľačany a Čebovce.

V okolí Lipian sa vplyvom sneženia a silného vetra na cestách nachádzajúcich sa vo vyšších polohách miestami vytvárajú snehové jazyky. Úsek cesty I/64 Nitrianske Pravno – Fačkovské sedlo a horský priechod Šútovce je uzatvorený pre vozidlá dlhšie ako 10 m a horský priechod Zbojská pre dopravu nad 3,5 t.

debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #zjazdnosť