Fico: Smer nemá dôvod komentovať referendum

Strana Smer svojím postojom prejavila úctu k inštitútu referenda a je presvedčená, že ho Slovensko môže v životne dôležitých situáciách potrebovať. "Pokiaľ ide o výsledok aktuálneho ľudového hlasovania, Smer rešpektuje voličov, ktorí sa na ňom zúčastnili, ako aj tých, ktorí sa na ňom nezúčastnili a nemá dôvod komentovať túto občiansku iniciatívu," uviedol v stanovisku premiér a predseda strany Smer Robert Fico.

08.02.2015 13:14
debata (38)

Referendum o ochrane rodiny je neplatné, účasť na ňom bola 21,41 percenta. Keďže nepresiahla hranicu 50 percent, plebiscit je neplatný. Podľa oficiálnych výsledkov hlasovať v sobotnom referende mohlo 4 411 529 ľudí, hlasovacie lístky vydali 944 674 občanom. Odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 944 209.

Na prvú otázku referenda: „Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?“ kladne odpovedalo 94,5 percenta ľudí. Na druhú otázku: „Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?“ odpovedalo kladne 92,43 percenta ľudí a na tretiu otázku so znením: „Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom vyučovania?“ odpovedalo súhlasne 90,32 percenta ľu­dí.

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #referendum o rodine