Premiér Fico začal sériu osláv MDŽ. Bavil historkami z mladosti

Premiér a predseda strany Smer Robert Fico v utorok pri príležitosti Medzinárodného dňa žien (MDŽ) začal sériu mítingov po slovenských mestách. V Prievidzi Fico spolu s podpredsedom strany Robertom Kaliňákom a tiež s umelcami bavili odhadom dve tisícky divákov, ktorí zaplnili tamojšiu športovú halu. Komentovaniu politického diania sa Fico vyhol.

24.02.2015 21:36
Fico, Smer, voľby 2012 Foto:
Robert Fico
debata (95)

Pripomienku sviatku MDŽ, ktorý pripadá na 8. marca, a ktorý sa slávil najmä v období komunizmu, neorganizuje Smer prvýkrát. Tento rok podľa programu zavítajú politici tejto strany na stretnutia s občanmi do dvoch desiatok miest po celej krajine; sériu mítingov zavŕšia v polovici marca.

„Je pravda, že nie je 8. marca, ale nejako musíme začať. Dámy, tento sviatok nemá žiadny prívlastok, je to sviatok žien. Nehanbite sa za to, že to je sviatok, ktorý niektorí možno odsudzujú. My si myslíme, že stojí za to prísť medzi ženy a poďakovať im,“ povedal Fico, ktorý zároveň tvrdil, že má pred ženami ostych.

Pridal príhodu, ako sa vo svojej mladosti vďaka fotografovaniu stretával s dievčatami. Takisto sa zmienil o tom, ako sa na vysokej škole zoznámil so svojou terajšou manželkou. Potlesk publika si päťdesiatročný premiér vyslúžil aj za vtip o ideálnom mužovi.

Na pódiu spolu s Ficom nechýbal ani podpredseda strany a minister vnútra Kaliňák, ktorý patrí k najpopulárnejším politikom tejto ľavicovej strany.

Kultúrnym programom sprevádzali publikum známi televízny moderátori. Nechýbal zostrih satirických poznámok voči mužom. Moderátori následne spolu s divákmi vyberali podľa fotografií ľudských častí tela ideálneho muža.

Oficiálna časť programu sa skončila asi po hodine, divákom potom zahral aj Vašo Patejdl.

Už tradične boli pri vchode do sály nachystané pre divákov fotografie čelných predstaviteľov Smeru s blahoželaním k MDŽ a s veršami básnika Andreja Sládkoviča.

Podobné stretnutia s priaznivcami usporiadali politici Smeru aj v minulých rokoch. Vlani Fico nevyužil mítingy na kampaň pred prezidentskými voľbami.

Smer je na Slovensku jedinou politickou stranou, ktorá pravidelne organizuje mítingy s občanmi. Ešte v 90. rokoch podobné akcie zvolávalo HZDS vtedajšieho premiéra Vladimíra Mečiara.

95 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #Robert Kaliňák #MDŽ