Témou predsedníctva Slovenska v Rade Európy bude talent

V oblasti mládeže bude témou predsedníctva tria Holandsko - Slovensko - Malta v Rade Európy "Pozitívna politika mládeže - podpora kvality života všetkých mladých ľudí prostredníctvom realizácie ich potenciálu". Pre Slovensko bude špecifickou témou talent, informovala Veronika Rosputinská z IUVENTY - Slovenského inštitútu mládeže.

16.03.2015 16:39
debata (1)

„Slovensko bude klásť dôraz na význam odhaľovania a rozvíjania nadania a kreativity mladých ľudí prostredníctvom atraktívnych prístupov v práci s mládežou, ktorá by mala reagovať na ich aktuálne problémy a splniť ich očakávania,“ uvádza Rosputinská.

O tom, čo sa bude počas predsedníctva diať, rozhodnú podľa nej aj mládežnícke organizácie, mladí ľudia a študenti. Tí majú možnosť zapojiť sa do prípravy a realizácie tohto procesu.

Stretnutie zástupcov mládežníckych organizácií, Odboru mládeže Ministerstva školstva a IUVENTY na začiatku marca bolo podľa Rosputinskej prvým krokom. Organizácie sa oboznámili so systémom fungovania Európskej únie, jej orgánmi a rozhodovacími právomocami.

„Najdôležitejšou časťou informácií bolo vysvetliť, ako funguje takzvané Predsednícke trio, ktoré sa v priebehu 18-mesačného cyklu podieľa na riadení únie,“ objasňuje Rosputinská.

Slovensko bude Rade Európy predsedať v druhej polovici roka 2016. V septembri 2016 sa v Košiciach uskutoční Európska konferencia pre mládež.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mládež #talent #Rada Európy