Poslanci budú mimoriadne rokovať o reštrukturalizáciách

Poslanci NR SR budú v stredu 15. apríla mimoriadne rokovať o reštrukturalizáciách. Informoval o tom v utorok na brífingu predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini.

07.04.2015 17:19
Peter Pellegrini Foto: ,
Predseda parlamentu Peter Pellegrini povedal, že súčasná právna úprava, počas ktorej sa uskutočnilo viac ako 530 reštrukturalizácii, je nedostatočná.
debata (12)

„Jediným bodom programu by mala byť aktuálna problematika a riešenie otázok reštrukturali­začného procesu v SR v kontexte práve prebiehajúcich udalostí,“ dodal.

Podľa šéfa parlamentu súčasná právna úprava, počas ktorej sa uskutočnilo viac ako 530 reštruktu­ralizácii, je nedostatočná, negarantuje rovnocenné postavenie jednotlivých typov veriteľov a dostáva do nepriaznivej situácie najzraniteľnejších živnostníkov.

Ako ďalej priblížil Pellegrini, schôdza parlamentu sa uskutoční za účasti predstaviteľov vlády. „Budeme hľadať riešenia, ktoré by mohli tento proces stransparentniť, sprehľadniť a vylepšiť. Očakávame, že Národná rada SR prijme uznesenia, ktorými zaviaže jednotlivých ministrov, aby urýchlene pripravili vo svojich oblastiach také úpravy, ktoré by mohli celý proces stabilizovať,“ povedal. Konkrétne legislatívne návrhy by sa mohli podľa Pellegriniho prerokovať aj v skrátenom konaní.

Kresťanskodemo­kratické hnutie (KDH) a Most-Híd sa ešte minulý týždeň dohodli na návrhu zvolať mimoriadnu schôdzu parlamentu, ktorej jediným bodom mala byť neúnosná situácia v slovenskom hospodárstve, vzhľadom na nízku vymožiteľnosť práva a škandalózny prípad reštrukturalizácie firmy Váhostav.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #reštrukturalizácia #mimoriadna schôdza parlamentu #Peter Pellegrini