Maďarič: Smer nie je pod tlakom, s kým vytvorí budúcu vládu

Aktuálny politický spor medzi vládnym Smerom a KDH môže ovplyvniť ich vzťahy. V zákulisí sa totiž špekuluje o KDH ako o možnom koaličnom partnerovi Smeru po parlamentných voľbách.

16.04.2015 08:57
Robert Fico Foto: ,
Premiér Robert Fico
debata (8)

Podľa premiéra Roberta Fica totiž problémy Váhostavu spôsobili pohľadávky zo zmlúv, ktoré boli podpísané za čias, kedy Figeľ viedol ministerstvo dopravy.

Podpredseda Smeru Marek Maďarič pre Pravdu povedal, že sa môže rovnako opýtať, ako ovplyvní teoretickú koaličnú spoluprácu skutočnosť, keď KDH ako na bežiacom páse navrhuje odvolania premiéra a ministrov za Smer.

"Prečo by sme mali byť pod tlakom takejto otázky. Po voľbách bude nová situáciu, každá strana dostane dôveru, akú si od voličov zaslúži, a môžu sa začať rokovania na báze programových prienikov a zloženia akcieschopnej vlády,“ uviedol Maďarič.

Politológ Michal Horský k zámeru odvolať Figeľa povedal, že trestať politikov za ich výkony môžu voliči. "Odvolanie Jána Figeľa môže viesť k neistote vo vnútri KDH a Smer nebude s istotou vedieť, akým spôsobom sa bude KDH orientovať vo voľbách a po voľbách,“ dodal Horský.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Smer #Ján Figeľ