Muža s prestreleným krkom nonstop strážia policajti

Okolo dvojice mužov postrelených na Považí je stále plno záhad. Mladší z nich, ktorý s ťažkým zranením nehodu prežil, momentálne leží v umelom spánku v nemocnici v Považskej Bystrici a 24 hodín denne ho tam strážia policajti.

20.04.2015 09:13
debata

Zrejme z obavy, aby neznámy páchateľ nemohol svoj čin dokonať prv, ako bude obeť schopná vypovedať a osvetliť okolnosti prípadu.

Vrah aj motív činu zatiaľ zostávajú veľkou neznámou. „Pokiaľ však naozaj išlo o pokus o úkladnú vraždu, a s touto verziou policajti evidentne pracujú, je nepretržitá policajná ochrana namieste. Svedectvo postreleného by totiž malo zásadný význam,“ mieni bezpečnostný analytik Milan Žitný. Pripomína kauzu bývalého bosa východoslovenského podsvetia Róberta Holuba († 28), ktorého v roku 1997 po dvoch predchádzajúcich neúspešných atentátoch napokon zastrelili v izbe bratislavskej nemocnice na Kramároch.

Tragédia sa odohrala v piatok okolo poludnia. Starší Erik († 40) z Považskej Bystrice, už v minulosti súdne trestaný, pri nej utrpel smrteľné zranenie hlavy. Mladší Patrik (30) z Beluše v okrese Púchov zase priestrel krku, ktorý takmer zasiahol aj krčnú tepnu. So život ohrozujúcim zranením a mŕtvym spolujazdcom na prednom sedadle potom autom značky BMW okolo druhej popoludní došoféroval pred považskobystrickú nemocnicu. Zalarmovaný personál sa ešte Erika snažil oživovať, ale bezúspešne. Patrik sa musel podrobiť operácii, po ktorej je jeho stav nateraz stabilizovaný.

Zatiaľ nie je jasné ani to, či obaja muži na seba strieľali navzájom, alebo či boli pri incidente prítomné aj ďalšie osoby. Polícia preverila pohyb auta, zaistila stopy a vypočula desiatky osôb. Muži sa mali krátko pred činom zastaviť a natankovať za sumu päť eur na pumpe v Považskej Bystrici v časti Orlové. Potom sa mali vydať na parkovisko pod skalné bralo pri obci Hatné, kde sa mala strhnúť bitka. Nevie sa však, či sa práve tu aj strieľalo, policajti preverujú aj niekoľko ďalších lokalít.

Podľa TV Joj malo ísť o akt popravy oboch mužov, ale páchateľ sa zrejme prepočítal. Patrika mali údajne previezť na krátky čas do nemocnice v Trenčíne, kde mu urobili potrebné vyšetrenia. Televízia priniesla aj rozhovory s ľuďmi z Patrikovho okolia, ktorí tvrdili, že bol známym dílerom drog, ale údajne začal spolupracovať s políciou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Považie