Prieskum: Smer vedie, preferencie KDH klesli, SNS by získala až osem percent

Ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend, zvíťazil by Smer so ziskom 35,3 percenta. Druhou najsilnejšou stranou je Sieť, tú by volilo 10,8 percenta respondentov.

15.05.2015 11:26
Robert Fico Foto: ,
Strana Smer premiéra Roberta Fica už roky suverénne vedie v prieskumoch verejnej mienky.
debata (224)

V parlamente by sedeli tiež poslanci strany Most-Híd so ziskom 8,4 percenta. Kresťanským demokratom od posledného prieskumu preferencie klesli, teraz by ich volilo 8,3 percenta respondentov, kým v apríli to bolo 10,5 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis Slovakia.

SNS by v májovom prieskume volilo osem percent a hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) 7,9 percent účastníkov prieskumu. Svojich zástupcov v NR SR by mala aj Strana maďarskej komunity (SMK), ktorej by odovzdalo hlas 5,5 percenta respondentov. Pred bránami parlamentu by podľa aktuálneho prieskumu zostali strany SaS, NOVA, SDKÚ-DS či SKOK!.

Smer by mal v národnej rade 63 poslancov, Sieť 19, Most-Híd 15, rovnako ako aj KDH. Poslanci SNS a hnutia OĽaNO by obsadili 14 kresiel, SMK by v zákonodarnom zbore mala 10 poslancov.

Agentúra Polis Slovakia robila telefonický prieskum od 4. do 11. mája na vzorke 1 402 respondentov starších ako 18 rokov z celého Slovenska.

224 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #agentúra Focus #preferencie politických strán