Predsedníctvo Smeru vymenilo štyroch okresných predsedov

Smer vymenil viacerých okresných predsedov. Predsedníctvo strany rozhodlo, že novým okresným predsedom v Banskej Bystrici sa stal Miroslav Čellár, ktorý vo funkcii nahradil Petra Pellegriniho. Ten je totiž od minulého roku straníckym podpredsedom. Nového predsedu má aj okresná organizácia v Prievidzi.

16.05.2015 11:50
debata (9)

Exposlanec NR SR Vladimír Jánoš sa po škandáloch okolo rozvodu okrem poslaneckého mandátu vzdal aj straníckej funkcie. Nahradil ho Radko Gavliak. Ten zatiaľ však nebol menovaný do funkcie, ale je poverený jej výkonom.

Funkcie okresnej predsedníčky strany v Žiari nad Hronom sa vzdala poslankyňa NR SR Emília Müllerová. Nahradila ju Andrea Žiaková, ktorá je tiež len poverená vedením okresnej organizácie. Rovnako poverenie vykonávať funkciu okresného predsedu dostal v Rimavskej Sobote Ivan Hazucha.

Doterajší predseda okresu Pavol Struhár sa funkcie tiež vzdal. V Smere platí úzus, že najskôr sa výkonom funkcie člen poveruje. Keď sa osvedčí, je po istom čase do funkcie menovaný predsedníctvom.

V Smere sa už iné väčšie personálne zmeny v straníckych štruktúrach do parlamentných volieb nečakajú. Vnútrostranícky personálny audit ohlásil ešte minulý rok na júnovom mimoriadnom sneme strany jej šéf Robert Fico.

Podľa záverov tohto snemu krajskí predsedovia mali dať návrh na odvolanie okresných predsedov strany, ktorí zlyhali. Fico audit zdôvodnil tým, že ak niekto môže ohroziť Smer, tak sú to jeho predstavitelia. „My sme nebezpeční sami sebe,“ povedal na sneme. Fica mrzí, že je ako predseda konfrontovaný s aroganciou členov strany na okresnej úrovni.

„Niektorí sa správajú arogantne a mocensky. Dôjde preto k zmenám nielen vo vedení, ale aj v nižších štruktúrach,“ upozornil. Krajskí predsedovia mali navrhnúť výmeny v okresoch. Predsedníctvo potom malo rozhodnúť o krajských predsedoch.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #okres #predseda