Frešo: Máme normálneho, štandardného šéfa NKÚ

Predseda SDKÚ Pavol Frešo tvrdí, že Karol Mitrík je normálny štandardný predseda Najvyššieho kontrolného úradu. Ako povedal novinárom, on Mitríka navrhol ako opozičný poslanec.

20.05.2015 13:40
Pavol Frešo Foto: ,
Predseda SDKÚ Pavol Frešo medzi novinármi po skončení voľby šéfa Najvyššieho kontrolného úradu - vyhral jeho kandidát Karol Mitrík.
debata (47)

Frešo vysvetlil, že za jeho návrhom Karola Mitríka za šéfa NKÚ bola úplne jednoduchá stratégia. „Dajme kandidáta, ktorý sa ťažko odmieta a či sa to niekomu páči alebo nie, teraz máme kandidáta, respektíve zvoleného šéfa NKÚ, ktorý má profil, je presne podobný s Čechami, Poľskom a Maďarskom a ja som na to hrdý,“ povedal Frešo.

Ďalej dodal, že „každý predseda NKÚ by bol zvolený hlasmi Smeru, pretože vládna strana má v parlamente väčšinu“. Frešo nemá zlý pocit z voľby Mitríka. Tvrdí, že pri návrhu Mitríka hralo nulovú úlohu to, že si ho želal ako kandidáta aj premiér Robert Fico. „O Mitríkovi sme v klube SDKÚ-DS hovorili od roku 2012,“ uviedol.

Predsedom Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) sa stal Karol Mitrík. Parlament ho zvolil v tajných voľbách, keď ho podporilo 82 zo 142 prítomných poslancov. Proti hlasovalo 43 poslancov, 16 sa zdržalo. Sedemročné funkčné obdobie začne Mitríkovi plynúť od 21. mája. Niekdajšieho primátora Spišskej Novej Vsi, exposlanca SDKÚ a bývalého šéfa SIS Mitríka navrhol za kandidáta poslanec za SDKÚ Pavol Frešo.

© Autorské práva vyhradené

47 debata chyba
Viac na túto tému: #NKÚ #Pavol Frešo #voľba šéfa NKÚ