Rodiny zosnulých záchranárov dostanú po 33-tisíc eur, rozhodla vláda

Slovenská vláda vyplatí odškodné pozostalým po obetiach tragického pádu vrtuľníka záchrannej zdravotnej služby v Slovenskom raji. Vláda o tom rozhodla na svojom rokovaní na návrh ministerstva vnútra a ministerstva financií.

21.07.2015 13:01 , aktualizované: 17:22
vrtuľník, nehoda, slovenský raj, zrútenie Foto: ,
Rodiny zosnulých záchranárov dostanú od štátu odškodné.
debata (10)

Každá rodina po štyroch obetiach nešťastia dostane príspevok 33-tisíc eur, čo predstavuje celkovú sumu 132-tisíc eur.

Záchranársky vrtuľník sa zrútil v piatok podvečer v Kláštorskej rokline v Slovenskom raji. Nehodu neprežil nikto zo štvorčlennej posádky. Pri tragédii zahynul 44-ročný pilot vrtuľníka Ľubomír Majerčák, 34-ročný letecký záchranár Martin Svitana, 45-ročný lekár Marek Rigda a 37-ročný náčelník Horskej záchrannej služby v Slovenskom raji Dušan Leskovjanský.

Záchranársky vrtuľník sa zrútil, keď letel na pomoc zranenému nemeckému chlapcovi, no zachytil sa o drôty elektrického vedenia. Policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia.

Dopravné obmedzenia počas rozlúčky so záchranármi

Mesto Poprad avizovalo niekoľko dopravných obmedzení v súvislosti s poslednou rozlúčkou so záchranármi, ktorí zahynuli pri piatkovom páde vrtuľníka v Slovenskom raji. Uskutoční sa vo štvrtok 23. júla o 10:00 v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie na Nábreží Jána Pavla II.

Ako informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda, v okolí konkatedrály bude platiť špeciálny dopravný režim. Už v stredu 22. júla vo večerných hodinách začne Správa mestských komunikácií v Poprade postupne blokovať vjazd na Nábrežie Jána Pavla II., Bernolákovu ulicu, Mnoheľovu ulicu a Ulicu Dominika Tatarku.

Vo štvrtok 23. júla budú podľa Galajdu uvedené ulice pre bežnú dopravu uzatvorené a bude na nich zabezpečené parkovanie pre účastníkov poslednej rozlúčky. Dopravu na Štefánikovej ulici bude riadiť polícia. Samospráva vyzýva verejnosť k zvýšenej miere tolerancie a trpezlivosti.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #vrtuľník #Poprad #zrútenie #Slovenský raj #posledná rozlúčka