Armáda po nehode obnovila lety vrtuľníkov Mi-17

Armáda obnovila lety vrtuľníkov ruskej výroby Mi-17. Ministerstvo obrany sa tak rozhodlo v reakcii na výsledky doterajšieho vyšetrovania nehody tohto stroja z konca júla, ktoré nepreukázali technickú poruchu vrtuľníka.

18.08.2015 15:05
Geraltov, pád vrtuľníka Foto: ,
Vojenský vrtuľník Mi-17 havaroval v lokalite Hradisko pri obci Geraltov v okrese Prešov.
debata (2)
Armádna helikoptéra sa zrútila počas výcvikového letu na východe Slovenska, kde posádka nacvičovala pristátie v neznámom teréne. Pri nehode zomrel pilot, zvyšní dvaja členovia posádky utrpeli vážne zranenia.

Prvé závery vyšetrovania nehody ukázali, že všetky systémy havarovaného vrtuľníka pred nehodou fungovali normálne. „Podľa prvých výsledkov vyšetrovania nebola príčinou technická porucha vrtuľníka Mi-17, ostatné záležitosti sú naďalej predmetom vyšetrovania,“ povedala verejnoprávnemu rozhlasu hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

V júli na východe Slovenska havaroval aj záchranársky vrtuľník Agusta A109 K-2. V jeho troskách zomrel pilot a traja záchranári. Podľa skorších informácií stroj zachytil drôty elektrického vedenia a spadol do rokliny. Aj v tomto prípade vyšetrovanie vylúčilo technickú poruchu vrtuľníka.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo obrany #Mi-17 #pád vrtuľníka