Procházka: Sieť nemá úmysel vstupovať do iného poslaneckého klubu

Strana Sieť, ktorá má momentálne v NR SR sedem poslancov, nemá úmysel vstupovať do iného poslaneckého klubu. Novinárom to v stredu v parlamente povedal predseda Siete Radoslav Procházka.

23.03.2016 15:09
debata (7)

Zo strany totiž nedávno odišli novozvolení poslanci Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík. Za Sieť v národnej rade zostalo sedem poslancov, čím stratila nárok na vytvorenie poslaneckého klubu, ktorý musí mať minimálne osem poslancov. „Budeme fungovať ako poslanci za Sieť, ktorí nebudú v tejto chvíli organizovaní do klubu,“ vysvetlil Procházka.

Voči akejkoľvek zmene zákona, aby mohlo poslanecký klub tvoriť menej poslancov, je Procházka veľmi zdržanlivý. Nemyslí si totiž, že je dobré meniť zákony „šité na mieru nejakej konkrétnej personálnej potrebe“. Ak by však boli podľa neho k nejakej zmene zákona vecné argumenty, ktoré nebudú súvisieť s len počtom poslancov, tak by ho možno podporil, ale potreboval by ich počuť.

Ako šéf strany sám povedal, samého seba do žiadnej funkcie v parlamente nenavrhoval, je rád, že prešli jeho personálne návrhy, a teda podpredseda strany Andrej Hrnčiar ako podpredseda parlamentu. Svoje miesto nevidel ani ako predseda ústavnoprávneho výboru NR SR. „Chcel som urobiť gesto voči Kataríne Macháčkovej a dať jej priestor vo výbore, ktorý vecne zodpovedá jej profesii,“ vysvetlil.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Radoslav Procházka #Sieť