Vláda vymenovala 25 nových prednostov

Niektoré okresné úrady po celom Slovensku budú mať od 1. júla nových prednostov. Vláda na svojom rokovaní odvolala 24 starých a vymenovala 25 nových prednostov.

15.06.2016 12:47
debata

Starým prednostom sa pôsobenie v ich funkciách končí 30. júna. Zároveň kabinet vzal na vedomie, že prednosta okresného úradu Košice – okolie Peter Derevjaník sa 31. marca vzdal svojho postu, aj za neho vláda vymenovala náhradu. Prednostov do funkcie vymenuje predseda vlády spolu s ministrom vnútra, ktorý materiál na dnešné rokovanie predložil a vláda ho schválila.

K zmenám dochádza na základe dohody koalície, zo svojich pozícií odišli nominanti Smeru. SNS nemala záujem obsadiť posty prednostov okresných úradov na juhozápade Slovenska. Naopak, väčšinu postov na zmiešanom území v Nitrianskom a Trnavskom kraji obsadil Most-Híd svojimi kandidátmi. Podľa pôvodných dohôd mala SNS nominovať prednostu okresného úradu v Komárne, ale po piatkovom rokovaní Koaličnej rady aj tento okres prenechala strane Bélu Bugára. Tá zas nebude mať prednostov na severe Slovenska.

debata chyba
Viac na túto tému: #koalícia #okresný úrad #prednosta