V Nemocnici svätého Michala hospitalizovali päť ľudí z nehody v Srbsku

V Nemocnici svätého Michala v Bratislave hospitalizovali päť ľudí zo slovenského autobusu, ktorý havaroval v stredu ráno v Srbsku.

22.06.2016 10:14 , aktualizované: 13:40
vládny špeciál, havária autobusu, havária v... Foto: ,
Dvaja zranení, ktorých priviezol vládny špeciál na Slovensko, boli ošetrení na Kramároch, dvaja v Petržalke a jeden v Ružinove.
debata

Štyria ľudia sú na traumatologickom oddelení a jeden je na internom oddelení. „Dvaja sú občanmi Českej republiky, ktorí sú schopní prevozu. Sú mimo ohrozenia života. Ide o otca s dcérou,“ informovala Michaela Paulenová z Tlačového odboru ministerstva vnútra SR s tým, že ich prevezú do Českej republiky.

Traja ľudia sú podľa Paulenovej Slováci, v nemocnici naďalej ostávajú a nemajú žiadne vážne poranenia, ktoré by mohli ohroziť ich život. Ako ďalej uviedla, pacienti majú pomliaždeniny a povrchové poranenia kože. „Na traumatologickom oddelení leží manželský pár a jedna staršia pani je na internom oddelení pre pomliaždeniny, nemá žiadne vnútorné poranenia,“ dodala.

Po prílete ošetrili piatich

V Univerzitnej nemocnici Bratislava ošetrili po prílete na Slovensko piatich ľudí, z toho dvoch na bratislavských Kramároch, dvoch v Petržalke a jedného v Ružinove.

Všetci boli v stabilizovanom stave s ľahkými zraneniami. Štyroch ľudí po ošetrení prepustili, jeden pacient zostal hospitalizovaný v nemocnici. Dnes ráno o tom informovala agentúru SITA hovorkyňa UNB Zuzana Eliášová.

Po zranených letel špeciál

V utorok o 21:30 priviezol vládny špeciál zo Srbska, kde pri nehode autobusu zomreli traja občania SR a dvaja občania ČR, 23 dovolenkárov a jedného šoféra. Z toho bolo 13 Slovákov a desať Čechov. Autobus cestovnej kancelárie Aeolus v utorok po 03:30 miestneho času (SELČ) zišiel na diaľnici Niš – Belehrad neďaleko dedinky Bobovište mimo vozovky a prevrátil sa na pravý bok. Autobus viezol 29 slovenských a českých dovolenkárov z Korfu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Niš #autobusová nehoda #Aeolus