V prvom polroku pribudlo nehôd, zomrelo pri nich 92 ľudí

V prvom polroku tohto roka sa na našich cestách stalo 6 296 dopravných nehôd, čo je o 37 viac ako v tom istom období vlani. Pri dopravných nehodách zomrelo za prvý polrok tohto roka 92 ľudí, v tom istom období vlani to bolo 114 mŕtvych.

04.07.2016 16:24
debata

Ťažko zranených bolo tento polrok 416, ľahko zranených 2 645 ľudí. Alkohol u vinníka nehody zistili v 650 prípadoch. O výsledkoch na vyhodnotení dopravno-bezpečnostnej situácie za prvých šesť mesiacov tohto roka informoval viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

Najviac usmrtení bolo v motorových vozidlách (52), nasledujú chodci (27), motocyklisti (8) a cyklisti (5). Hlavnými príčinami smrteľných dopravných nehôd bolo porušenie povinnosti vodiča (vodič sa nevenoval vedeniu vozidla alebo telefonoval), neprimeraná rýchlosť jazdy, nesprávny spôsob jazdy, nesprávne odbočovanie, nesprávna jazda cez križovatku i nesprávne otáčanie i cúvanie. „Z hľadiska dopravno-bezpečnostnej situácie to bolo jedno za najúspešnejších období. Keď to porovnám za posledných 23 rokov, lepšie výsledky polícia evidovala iba v roku 2013. Výsledky v iných rokoch boli vždy horšie,“ poznamenal Ábel.

V druhom polroku tohto roka sa chce polícia zamerať na mladých vodičov, na jazdu pod vplyvom alkoholu, na telefonovanie počas jazdy i na jazdu v protismere.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehody