Natália z Čistého dňa je v resocializačnom centre na strednom Slovensku

Natáliu, ktorú mal zhruba pred dvoma rokmi znásilniť terapeut galantského ústavu Čistý deň, na základe rozhodnutia súdu dočasne ubytovali do iného resocializačného centra na strednom Slovensku. Podľa nariadenia súdu by v ňom mala zostať do pondelka 19. septembra.

14.09.2016 09:32 , aktualizované: 16:57
resocializačné stredisko čistý deň, galanta,... Foto: ,
Resocializačné stredisko Čistý deň v Galante.
debata (82)

Podľa riaditeľa a psychológa zariadenia Ľubomíra Gábriša je 15-ročné dievča v poriadku, informovala RTVS.

„Vyšli sme v ústrety zariadeniu aj ÚPsVAR-u, že keď rodič nesúhlasil, aby dieťa vycestovalo za hranice, tak sme im vyšli v ústrety. Dieťa sme prijali nevediac, čo sa deje,“ uviedol Gábriš.

Keďže matka prostredníctvom médií tvrdila, že o dcére nič nevie, v utorok popoludní jej Gábriš zatelefonoval. Riaditeľ centra sa vyjadril, že nemá problém sa stretnúť s rodičmi a informovať ich o zdravotnom stave Natálie. „Fyzicky je na tom dobre, a psychicky akurát to, že sa bojí, čo sa deje,“ informoval Gábriš.

„Poprosil som matku, aby uverila, že je na dobrom mieste. Aby uverila, že je na tom dobre psychicky aj fyzicky a že ju chcem chrániť pred tým, čo sa deje,“ dodal riaditeľ.

Dievča údajne s matkou komunikovať nechce.

Natália sa do Čistého dňa nevráti

Natália sa späť do resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante nevráti. Generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Marián Valentovič to potvrdil RTVS s tým, že súd v utorok rozhodol, že Natália zostáva na strednom Slovensku. Zároveň povedal, že od pondelka, keď sa vrátia chovanci zariadenia Čistý deň z Chorvátska, budú kurátori podrobne monitorovať deti, ktoré sú v tomto centre a budú s nimi v intenzívnom kontakte.

82 debata chyba
Viac na túto tému: #znásilnenie #resocializácia #kauza zneužívania v Galante