Pacienti možno zostanú v biskupickej nemocnici

Sťahovanie seniorov a detí z nemocnice v bratislavských Podunajských Biskupiciach riešil v pondelok minister zdravotníctva Tomáš Drucker so starostkou mestskej časti Alžbetou Ožvaldovou. Starostka sa pustila do boja za zachovanie nemocnice po tom, čo vyšli na povrch informácie o tom, že sa má geriatrická a detská klinika z pokojného areálu v parku presťahovať do rušného centra mesta. Ide pritom o unikátne miesto plné zelene.

22.11.2016 09:16
debata (3)

Ministrovi v pondelok starostka vysvetlila, prečo by tam starší ľudia mali zostať. „Mali sme hodinové stretnutie, môžem povedať, že to bolo konštruktívne stretnutie, dohodli sme na ďalších postupoch, ako budeme zachraňovať celý areál,“ povedala Ožvaldová.

Starostka navrhuje spoluprácu štátu s mestskou časťou a bratislavskou župou. Spolu by vytvorili neziskovú organizáciu, ktorá môže areál prevziať a čerpať peniaze na jeho opravu aj z eurofondov. Ožvaldová vidí budúcnosť tejto lokality v tom, že časom by tu pribudol denný stacionár či jasle. Drucker je plánu naklonený, areál si chce pozrieť budúci týždeň.

„Ministerstvo vidí ako možné riešenie osamostatnenie zdravotníckeho zariadenia v Podunajských Biskupiciach spod Univerzitnej nemocnice Bratislava a vytvorenie napríklad spoločnej neziskovej organizácie s mestskou časťou, prípadne vyšším územným celkom,“ potvrdila hovorkyňa ministerstva Stanislava Ľuptáková.

Drucker sťahovanie odôvodňuje nevyhovujúcim stavom budov. Nemocnica patrí pod bratislavskú Univerzitnú nemocnicu. Tá chce detských pacientov umiestniť na Kramároch, starších zase v nemocnici v Starom Meste na Mickiewiczovej ulici. Ani tieto zariadenia nie sú v ideálnom technickom stave.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Tomáš Drucker #Podunajské Biskupice