Otca, ktorý zabudol dievčatko v aute v Nitre, našli mŕtveho

Medzi obcami Malanta a Pohranice našli ráno o 09.30 h muža, ktorý si vraj bol zabehať. Podľa dostupných informácií bol nebohým otec dvojročnej Kristínky, ktorá zomrela vlani v Nitre po tom, ako ju zabudol v aute.

07.12.2016 17:30
debata (54)

Na miesto prišli podľa informácií portálu tvnoviny.sk, ktorý správu priniesol, záchranári. 58-ročného muža sa snažili oživiť, ale už mu nevedeli pomôcť.

Nitrianska krajská hovorkyňa Renáta Čuháková pre portál uviedla, že polícia už prijala trestné oznámenie pre trestný čin usmrtenia. Príčiny smrti budú známe po pitve.

Na konci septembra sa Jozef K. postavil pred Okresný súd v Nitre. Stalo sa tak po vyše roku od tragédie, keď zabudol v aute svoje dvojročné dieťa. Dievčatko zomrelo. Muž čelil obžalobe z prečinu usmrtenia, za ktorý mu hrozilo až päťročné väzenie. Obhajoba sa opierala o takzvaný syndróm zabudnutého bábätka.

Súd ho uznal za vinného a vymeral mu dvojročnú podmienku. Obžalovaný podal proti výroku o vine odvolanie. Vo veci mal následne rozhodovať Krajský súd v Nitre.

Dvojročnú Kristínku mal vlani v júli otec odviezť cestou do práce do materskej školy. Na dieťa však zabudol a počas horúceho dňa zostalo v zaparkovanom aute pred jeho firmou v Nitre niekoľko hodín. Dievčatko zomrelo na následky prehriatia. Muž bol celý čas v tom, že jeho dcéra je v bezpečí v škôlke.

54 debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #auto #horúčava #syndróm zabudnutého dieťaťa