Našli auto muža, ktorý mal uniesť exmanželku z Hlohovca

Polícia v stredu podvečer údajne našla jedno z hľadaných áut v garáži rodičov M. Vlčeka vo Veľkých Ripňanoch. Muž mal mal dať údajne uniesť bývalú manželku.

15.12.2016 10:55
debata (5)
zväčšiť Miroslav Vlček. Foto: Polícia SR
Miroslav Vlček Miroslav Vlček.

Vyšetrovateľ NAKA zobral všetky odtlačky, auto následne polícia odviezla na expertízu. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Za únosom 34-ročnej Andrey z Hlohovca, matky dvoch detí, majú stáť spory po rozpade manželstva. Polícia od utorka pátra nielen po nej, ale aj po jej exmanželovi Miroslavovi (46).

K únosu podľa dostupných informácií došlo 13. decembra 2016 medzi 7. až 8. hodinou v Hlohovci, pravdepodobne na ulici R. Dilonga, v blízkosti materskej školy. Polícia žiada občanov o pomoc.

Vo výzve polície sa spomínajú dve autá. Strieborná Škoda Superb s hlohoveckou poznávacou značkou, ktorú mala šoférovať Andrea a nájdený červený Peugeot 206 s topoľčianskym evidenčným číslom, ktorý mal byť na mieste činu.

zväčšiť Andrea Vlčeková. Foto: Polícia SR
Andrea Vlčeková Andrea Vlčeková.

Obyvateľom Hlohovca nie je príliš do reči na túto tému. Niektorí z nich iba opatrne naznačili, že expartner bol považovaný za miestneho mafiána, preto sú opatrní. Nedávno ho mali prepustiť na kauciu z vyšetrovacej väzby, kam sa dostal pre podozrenie z podvodov.

To, že sa opakovane vyhrážal svojej exmanželke, bolo vraj v Hlohovci verejným tajomstvom. Mali byť za tým spory o majetok a súdne nariadenie, ktoré mužovi na návrh matky zakazuje stýkať sa s deťmi.

Po oboch pátrajú policajti z Národnej kriminálnej agentúry. V utorok lietali nad Hlohovcom vrtuľníky, v meste a jeho okolí zasahovali policajné hliadky. Tie obsadili únikové cesty z mesta do susedných dedín.

Okrem iného sa snažili získať videozáznamy z bezpečnostných kamier, ktoré mohli únoscu zachytiť. V stredu už bol v Hlohovci pokojnejší deň, vrtuľníky neboli vo vzduchu, v uliciach nebolo vidieť ani väčší počet policajtov.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #únos #Hlohovec