Daniel Lipšic odstúpil z funkcie predsedu hnutia NOVA

Daniel Lipšic odstúpil z funkcie predsedu hnutia NOVA, stal sa z neho radový člen hnutia. Ako ďalej informovali z tlačového oddelenia hnutia, Lipšic sa tak rozhodol pre vyšetrovanie vlaňajšej dopravnej nehody, pri ktorej zrazil chodca, ktorý na následky zranení zomrel v nemocnici.

30.01.2017 14:04
LIPšIC: Dopravná nehoda Foto: ,
Poslanec NR SR za stranu OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic počas tlačového brífingu k dopravnej nehode, pri ktorej v pondelok 19. septembra 2016 zrazil chodca.
debata (52)

„Po dlhšej úvahe som dospel k presvedčeniu, že pre súčasnú situáciu by som sa nedokázal naplno venovať povinnostiam, ktoré sú spojené s vedením strany,“ povedal Lipšic a pripomenul, že na osude Slovenska mu naďalej záleží a bude sa snažiť zostať vo verejnom živote. „Slovenská politika sa za uplynulé roky radikálne zmenila. Dopyt po charakterných a odborne zdatných ľuďoch, na ktorých sme naše hnutie postavili, je čoraz naliehavejší. Preto som presvedčený, že má zmysel ďalej bojovať,“ uzavrel Lipšic. O jeho nástupcovi rozhodne marcová Republiková rada hnutia NOVA.

Lipšic vlani 19. septembra zrazil v ľavom jazdnom pruhu na Vajnorskej ulici smerom do centra Bratislavy chodca, ktorý prechádzal cez cestu. Po zrážke 72-ročného muža previezli do nemocnice, v noci však zraneniam podľahol. Po tejto udalosti sa Daniel Lipšic vzdal mandátu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky.

© Autorské práva vyhradené

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic #TV Nova