SNS: Odvolaný Markovič poškodil meno strany, musí strpieť stranícky trest

Odvolaný prešovský krajský predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Eduard Markovič poškodil meno strany a musí strpieť stranícky trest. Uvádza sa to v stanovisku strany, ktoré poskytla riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová.

13.07.2017 12:47
debata (24)

Markovič bol podľa vyjadrenia strany riadne pozvaný na Predsedníctvo SNS, aby vysvetlil svoj postoj k predsedníctvom zvolenému kandidátovi na predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

„Ako člen strany vie, že máme ústrednú kontrolnú a revíznu komisiu. Tam sa mohol posťažovať v rámci strany. Svojím konaním medializoval predmetnú tému a tým poškodil meno strany, pričom ani raz túto tému neriešil na Predsedníctve SNS, ani vnútornými mechanizmami. Z tohto dôvodu bol odvolaný zo svojej funkcie a musí strpieť stranícky trest,“ uvádza sa v stanovisku SNS. Kandidát na župana Miroslav Škvarek má podľa národniarov skúsenosti v komunálnej politike ako primátor mesta Svit. „Disponuje bezpochyby väčšími predpokladmi do volieb VÚC aj na predsedu PSK ako pán Markovič,“ dodáva sa v stanovisku národniarov.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Eduard Markovič