Za úplatky vzali do väzby primára hematológie z Prešova

Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pre prípravné konanie v Banskej Bystrici dnes vzal do väzby 59-ročného primára klinickej hematológie v prešovskej fakultnej nemocnici Stanislava P.

13.07.2017 15:20
debata (3)

Primára obvinili z prijímania úplatku v štyroch prípadoch. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený voči nemu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Dôvodom na väzbu primára je obava z možného pokračovania v trestnej činnosti.

Stanislav P. spáchal pokračovací zločin prijímania úplatku vo februári a marci tohto roku. Ako primár oddelenia klinickej hematológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove najprv prijal od syna svojej pacientky obálku s bližšie nezisteným obsahom a fľašu alkoholu.

V marci dostal od svojho pacienta fľašu slivovice, potom od manžela pacientky obálku vo veľkosti bankovky a koncom marca igelitku s domácimi produktmi od ženy, ktorá je príbuznou primárovho pacienta.

Podľa prokuratúry je primár podozrivý, že korupčného správania sa dopustil aj v ďalších prípadoch. Preto je možné, že jeho obvinenie ešte rozšíria.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Prešov