Nehoda na D1 pri Bratislave: Diaľnica je už plne prejazdná

Diaľnica D1 je po hromadnej nehode, pri ktorej utrpeli zranenia šiesti ľudia, už prejazdná v oboch smeroch.

20.07.2017 16:24 , aktualizované: 20:58
debata (37)

Univerzitná nemocnica v Bratislave v súvislosti s hromadnou dopravnou nehodou na diaľnici D1 prijala šesť ľudí. Zdravotníci im poskytujú zdravotnú starostlivosť v nemocniciach v Ružinove, na Kramároch a v Starom Meste. Dvaja pacienti majú stredne ťažké zranenia, ostatní ľahšie. Nikto z nich nie je aktuálne v ohrození života. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Pri nehode sa cez všetky tri pruhy prevrátil kamión

O kolízii informovalo operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Bratislave. Na mieste je 18 hasičov s piatimi vozidlami.

V danom úseku riadi dopravu dopravná polícia. Polícia Slovenskej republiky zároveň vyzýva vodičov, aby sa riadili pokynmi policajtov a prispôsobili sa vzniknutej dopravnej situácii.

Bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková uviedla, že dopravní policajti sa snažia uvoľniť vozidlá v kolóne a zabezpečiť tak ich odklon cez obchádzkové trasy. Na miesto vyslali aj ťažkú techniku Národnej diaľničnej spoločnosti, aby čo najskôr sprejazdnili aspoň časti diaľnice.

Centrum dopravných informácií Stella centrum informuje, že v smere do Senca je diaľnica uzavretá v oboch smeroch, obchádzka je možná po starej ceste.

Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru informovala, že nehoda sa stala na 17. kilometri D1 v smere z Bratislavy do Senca. Pri nehode sa cez všetky tri pruhy prevrátil kamión a následne doň narazilo ďalšie nákladné vozidlo, dve dodávky a dve osobné autá. Pri udalosti sa zranilo päť ľudí. Na mieste zasahuje aj záchranársky vrtuľník.

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #D1 #nehoda