Čierny týždeň policajtov, pri nehode zomreli ďalší dvaja

Životy dvoch policajtov si vyžiadala v štvrtková dopravná nehoda na juhu Slovenska. Zranených bolo ďalších sedem ľudí, medzi nimi aj dve deti. Jedno z nich museli previezť do nemocnice v Bratislave.

03.08.2017 11:53 , aktualizované: 16:24
debata (56)

K tragickej udalosti došlo vo štvrtok krátko pred jedenástou hodinou predpoludním medzi obcami Pribeta a Bajč v okrese Komárno. Policajné auto sa zrazilo s osobným a nákladným, pričom dvoch mužov zákona vo veku 34 a 39 rokov museli zo zdemolovaného vozidla vystrihovať. Členovia oddelenia Železničnej polície v Štúrove ťažkým zraneniam napokon podľahli.

Policajná hliadka sa presúvala z Nových Zámkov na svoj útvar v Štúrove. „V úseku medzi Pribetou a Bajčom do nich pravdepodobne sprava narazilo Suzuki idúce po vedľajšej ceste. Došlo k zrážke a následnému nárazu policajného vozidla Kia Ceed do protiidúcej dodávky Peugeot Boxer,“ opísala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Na mieste nehody zasahovali štyri pozemné záchranárske tímy a jeden vrtuľník. „Dve osoby utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom a desaťročné dievča bolo s vážnym úrazom hlavy a chrbtice vrtuľníkom prevezené do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave,“ priblížil hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická potvrdila, že dieťa prijali: „Je v starostlivosti našich lekárov, no bez súhlasu jeho zákonných zástupcov informácie o jeho zdravotnom stave neposkytujeme.“

Ďalších šesť osôb vrátane ďalšieho dieťaťa utrpelo len ľahšie poranenia. Prevezené boli do nemocníc v Nových Zámkoch a v Komárne. „Priamo na mieste ošetrili záchranári len jednu osobu,“ dodal Chmel.

Jozef Koša, starosta obce Pribeta, zdôraznil, že križovatka, na ktorej došlo k nehode, je prehľadná. „Chodievam tadiaľ takmer každý deň, vôbec to nie je nebezpečný úsek. Neviem, čo sa mohlo stať. Vodič prichádzajúci po vedľajšej ceste si asi nevšimol značku a nedal prednosť v jazde,“ doplnil. Ešte popoludní bola cesta podľa jeho slov uzatvorená.

Okolnosti nešťastia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Na miesto bol privolaný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Jeho posudok má pomôcť objasniť, ako k osudnej zrážke došlo. Pred pár dňami polícia informovala o úmrtí svojho 48-ročného kolegu z diaľničného oddelenia v Malackách. V posledný júlový deň ho zrazila mladá vodička z Malaciek, keď na diaľnici D2 pri Bratislave usmerňoval dopravu kvôli nehode. Po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol.

© Autorské práva vyhradené

56 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #Komárno #policajti #dopravná nehoda #obec Bajč