Paška: Smer a Most otvorili nový ideologický konflikt v koalícii

Provokatívnym správaním pani ombudsmanka vyvolala vážne pochybnosti o spôsobilosti na výkon tak zodpovednej práce, skonštatoval na Facebooku Paška.

19.08.2017 14:50
debata (216)

Predvádzanie sa verejnej ochrankyne práv Márie Patakyovej na Dúhovom pochode za mlčania Úradu vlády SR či verejne deklarovanej podpory Mostu-Híd pre takéto správanie sa ombudsmanky je nielen poburujúce, ale tiež otvorilo nový, zásadný ideologický konflikt vo vnútri koalície – otázku plnenia rozličných požiadaviek LGBTI, píše na svojom facebookovom profile poslanec NR SR a podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) Jaroslav Paška. Prítomnosť ombudsmanky na Dúhovom Pride je podľa neho koaličnou fackou slušným ľuďom či priamo SNS.

„Súdny človek rýchlo pochopí, že je asi málo pravdepodobné, aby chcel tandem Smer-SD a Most-Híd takýmto provokatívnym vyvolaním nového ideologického konfliktu stabilizovať súčasnú vládnu zostavu. Zdá sa preto, že tu bude iný plán,“ dodáva Jaroslav Paška.

Ako ďalej podpredseda národniarov píše, keď v roku 2016 veľvyslanec SR vyvesil dúhovú vlajku na budovu Zastupiteľstva SR v Budapešti, predseda vlády Robert Fico vyhlásil, že považuje za neadekvátne a neprijateľné, aby na budove zastupiteľstva SR v zahraničí okrem slovenskej a európskej vlajky boli vyvesené akékoľvek iné zástavy alebo znaky podporujúce ktorúkoľvek ideológiu, náboženstvo alebo minoritné skupiny ľudí.

„Keď po roku ombudsmanka Mária Patakyová vyvesila takú istú dúhovú vlajku na budovu Verejného ochrancu práv SR a cez Facebook krivo obvinila Slovensko, že komunite LGBTI nezabezpečuje plnú ochranu práv jej členov, predseda vlády SR Robert Fico sa neozval,“ píše Paška. Výzvu predsedu NR SR a SNS Andreja Danka na okamžité odstránenie dúhovej vlajky z budovy štátnej inštitúcie SR verejná ochrankyňa práv podľa Pašku odignorovala. „Provokatívnym správaním pani ombudsmanka vážne znepokojila aj všetkých poslancov NR SR z SNS, ktorí jej svojimi hlasmi pomohli posadiť sa do kresla významnej štátnej funkcie a vyvolala vážne pochybnosti o spôsobilosti na výkon tak zodpovednej práce,“ skonštatoval na Facebooku Paška.

216 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Jaroslav Paška #Mária Patakyová