Premiér Fico kritizoval Sulíka, ten ho vyzval na verejnú diskusiu

Premiér Robert Fico na svojom profile na sociálnej sieti ostro kritizoval šéfa opozície Richarda Sulíka. Vo videu ho nazval politickým dobrodruhom a amatérom, Sulík vyzval Fica na verejnú diskusiu.

20.08.2017 19:09 , aktualizované: 21.08.2017 12:45
Fico, Sulík Foto: ,
Premiér Robert Fico nakrútil kritické video, v ktorom komentoval Richarda Sulíka, Sulík na to reaguje výzvou na verejnú diskusiu.
debata (507)

„V jednom kuse nadáva na Európsku úniu, pritom mu nesmrdí tých 21-tisíc eur, ktoré dostáva ako balík na svoje politické aktivity,“ hovorí premiér vo videu. „Namiesto toho, aby ostal doma a robil normálnu opozičnú politiku, tak sa váľa po bruselských baroch a prichádza na Slovensko len vtedy, keď zacíti pach politickej krvi,“ uviedol premiér.

„Netvrdím, že moja vláda je perfektná,… ale prosím každého, kto premýšľa o budúcnosti Slovenska, aby bral na vedomie, kam by tento chlap dotiahol Slovensko, pokiaľ by mal k dispozícii zahraničnú politiku,“ hodnotí premiér. Fico ďalej zdôraznil, že jeho vláda nie je dokonalá, avšak má ekonomické a finančné úspechy, „a je to vláda, ktorá presne vie, čo so Slovenskom – dostať ho do jadra Európskej únie.“

Líder liberálov vyzval premiéra na verejnú diskusiu

Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík vyzýva predsedu vlády a strany Smer-SD Roberta Fica na verejnú diskusiu. V tlačovom vyhlásení líder liberálov tvrdí, že „nakrúcať videá, v ktorých premiér kydá na predsedov opozičných strán, je na rovnakej úrovni zbabelosti, ako keď vedie svoje monológy vo verejnoprávnej RTVS a odmieta diskutovať s politickými oponentmi“.

„Verejnosť si určite všimla, že premiér Fico sa rozhodol zaútočiť videom až po tom, čo sa objavili informácie, že pochybný podnikateľ Ladislav Bašternák sa pred vyšetrovateľom de facto priznal zo spáchania daňového podvodu. Tak, ako je z pohľadu politickej kultúry neudržateľné zotrvávanie premiéra Fica v Bašternákovom byte, je neudržateľné zotrvávanie Roberta Kaliňáka vo vláde,“ uviedol Sulík. Podľa SaS si Robert Fico hľadá spôsob, ako tieto fakty prekryť. O to je však dôležitejšie vytvoriť priestor na verejnú diskusiu. „Veríme, že RTVS ako verejnoprávne médium do svojej najbližšej relácie O 5 minút 12 zaradí diskusný duel Richarda Sulíka a Roberta Fica a Robert Fico pozvanie tentoraz chlapsky prijme,“ vyzýva predsedníctvo SaS.

Premiér Robert Fico v nedeľu zverejnil na svojom facebookovom profile video, v ktorom označil Richarda Sulíka za „politického dobrodruha a amatéra“.

Ficove video bolo zároveň reakciou na Sulíkovo vyhlásenie o nevyhnutnosti predčasných volieb. „Nuž pán Sulík, ja nie som taký amatér ako vy a nepovalím si vlastnú vládu, ako ste to vy urobili v roku 2012,“ povedal Fico, podľa ktorého je Sulíkova túžba po predčasných voľbách vyjadrením toho, akú politiku chce robiť. „Samý chaos, neporiadok, čím horšie, tým lepšie,“ dodal Fico a prízvukoval, že súčasná vládna koalícia nemá alternatívu.

© Autorské práva vyhradené

507 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Richard Sulík