Súťaž o najkrajší výrobok od mamky sa začína

Mamičky, ktoré na materskej dovolenke dokážu vlastnoručne vyrobiť šperky, šaty, úžitkové veci, dobre pečú alebo fotografujú, môžu opäť zabojovať o atraktívne ceny.

17.10.2017 07:00
súťaž mamina Foto:
Vlani sa zapojilo 290 mamičiek so 490 výrobkami, vtedy však bolo v skupine do 7-tisíc žien, teraz ich je už 20-tisíc.
debata (1)

Facebooková skupina Čo dokáže mama spúšťa tretí ročník súťaže Najkrajší výrobok od mamky 2017. Denník Pravda je mediálnym partnerom tejto akcie.

Vlani sa zapojilo 290 mamičiek so 490 výrobkami, vtedy však bolo v skupine do 7-tisíc žien, teraz ich je už 20-tisíc. Organizátorky preto predpokladajú, že tohtoročný záujem bude vyšší. Víťazkou minulého ročníka sa stala Martina Gromová, ktorá uháčkovala akordeón.

„Vytvorili sme priestor, kde môžu ženy na materskej dovolenke navzájom zdieľať svojej výrobky, predávať ich, kupovať, inšpirovať a povzbudzovať sa. Chceme podporiť tieto mamičky na ceste za ich veľkým snom, aby dokázali svoju záľubu premeniť na malé podnikanie,“ vysvetlila Eva Tóth, koordinátorka projektu Čo dokáže mama. V skupine majú skutočne kreatívne ženy. Jedna vymyslela zástery pre matky, ktoré dojčia, iná maľuje na tričká, ďalšia zase vyrába šperky z betónu.

Eva Tóth dodala, že keď sa ľudia spájajú, môžu svoje sny uskutočniť oveľa rýchlejšie. „Niektorá vie písať básničky, iná kresliť, tretia rozumie marketingu. Každá z nás dostala do vienka nejaké talenty, ktoré keď sa spoja, dokážu zrealizovať túžby viacerých ľudí,“ mieni. Súťaž má motivovať ženy v presvedčení, že ich záľuba dáva zmysel. Stačí, ak do 7. novembra doručia na e-mail sutaz@codokazemama.sk fotografiu svojho ručne robeného výrobku. Tri víťazky si užijú wellness pobyty v štvorhviezdič­kových hoteloch Residence Donovaly, Hviezdoslav a Turiec, motivačné a vzdelávacie kurzy, knižky či kozmetické balíčky. Výsledky budú zverejnené pred Vianocami.

Tento rok organizátorky upravili pravidlá: 60 najlepších výrobkov zverejnia na fanpage Čo dokáže mama. Ľudia budú môcť za ne hlasovať. Desať výrobkov, ktoré dostanú najviac lajkov, postúpi do finále. Z nich vyberie tri víťazné štvorčlenná porota v zložení foodblogerka Tinka Karmažín, moderátorka a foodblogerka Miriam Kalisová, herečka, spisovateľka a blogerka Kristína Farkašová a Eva Tóth. Všetky informácie o súťaži sú na stránke www.andreakovacova.sk/sutaz.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž